EURO 2016: Rumunjska - Albanija 0-1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 3. kola A skupine EURA u Lyonu su nogometaši Albanije pobijedili Rumunjsku s 1-0 (0-0), a tom povijesnom, prvom pobjedom na EURU osvojili su treće mjesto u skupini.

Pobjednički pogodak za Albance postigao je Armando Sadiku u 43. minuti. Albanci sada kao trećeplasirani s tri boda čekaju rasplet u ostalim skupinama, dok je Rumunjska s jednim osvojenim bodom ispala.

U utakmici u kojoj je samo pobjeda vrijedila za obje reprezentacije, Albanci su stigli do povijesne pobjede i to posve zasluženo jer su igrali bolje i imali više prilika. Bila je je i prva pobjeda Albanaca nad Rumunjima u njihovoj desetoj međusobnoj utakmici.

Već u prvim minutama Rumunji su uputili dva opasna udarca, a Albanci su napravili dva vrlo gruba starta. Albanci su u 23. minuti izveli brzu i preciznu kontru, Lila je ubacio do Lenjanija koji s dva metra puca iznad vrata i upropaštava odličnu priliku. U 35. minuti nova prilika za "Orlove", Memushaj iz blizine puca snažno, a vratar Tatarusanu odbija u korner. Za Albance je treća prilika bila i sretna u 43. minuti - Memushaj je ubacio s desne strane, a napadač Sadiku pokraj neodlučnog vratara Rumunja glavom pogađa mrežu za povijesni, prvi gol Albanaca na velikom natjecanju. 

U 56. minuti je teže ozlijeđen napadač Rumunjske Alibec, a u 59. minuti je prvi puta na EURU ušao igrač Rijeke Balaj. Rumunji ne uspijevaju stvoriti priliku, a novi promašaj za Albance uslijedio je u 63. minuti kada je dobar pokušaj Memushaja obranio Tatarusanu.  U 76. minuti Rumunji su su konačno došli do šanse, a Andone je zatresao gredu.

RUMUNJSKA - ALBANIJA 0-1

Strijelci: 0-1 Sadiku (43)

Pred 50.000 gledatelja na Stade des Lummieres sudio je Čeh Pavel Kralovec

RUMUNJSKA: Tatarusanu - Sapuranu, Chiriches, Grigore, Matel - Prepelita (Sanmartean, 46), Hoban - Popa (Andone, 68, Stanciu, Stancu - Alibec (Torje, 56).

ALBANIJA: Berisha - Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli - Abrashi, Basha (Cana, 83), Memushaj - Lila, Sadiku (Balaj, 59), Lenjani (Roshi, 77)

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter