EURO 2016: Remi Nijemaca i Poljaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 2. kola C skupine EURA u Parizu su nogometaši Njemačke i Poljske odigrali bez golova - 0-0.

Njemačka i Poljska odigrali su u Parizu neriješeno, a s bodom su obje ekipe praktički osigurale osminu finala jer su pobijedile u 1. kolu. Utakmica je bila taktička "uspavanka", s vrlo malo šansi, a bodom mogu zadovoljniji biti Poljaci jer su ostali neporaženi protiv svjetskih prvaka.

Njemačka je bila bolja na početku utakmice, prvo je Gotze glavom tukao preko gola, a zatim je Hector pucao tik pokraj lijeve vratnice. Unatoč dobrome početku, utakmica se tada pretvorila u taktičku dosadu, pa su se s tribina čak začuli i zvižduci.

Već u prvim sekundama drugog dijela Milik propušta nevjerojatnu priliku za Poljake nakon ubačaja Grosickog, a poljski napadač je uspio s dva metra glavom poslati loptu pokraj vrata. U 69. minuti Fabianski jedva brani udarac Oezila, a potom i igrača s klupe Gomeza. Završnica utakmice donijela je ipak oprezniju igru, bez prevelikog rizika, pa je na ovogodišnjem EURU odigrana i prva utakmica bez golova.

Uoči zadnjega kola Njemačka i Poljska imaju po 4 boda, Sjeverna Irska 3, a Ukrajina je bez bodova. U zadnjem kolu igraju Njemačka - Sjeverna Irska, te Poljska - Ukrajina.

NJEMAČKA - POLJSKA 0-0

Pred 60.000 gledatelja na stadionu Stade de France sudio je Nizozemac Bjorn Kuipers.

NJEMAČKA:Neuer - Hector, Hummels, Boateng, Höwedes - Khedira, Özil, Kroos - Draxler (Gomez, 72), Müller, Götze (Schuerrle, 66)

POLJSKA: Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczik - Blaszczykowski (Kapustka, 80), Krychowiak, Maczynski (Jodlowiecz, 76), Grosicki (Peszko, 87)- Lewandowski, Milik

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter