EURO 2016: Perišić i Vida ističu da je Hrvatska bolja od Turske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Reprezentativci Ivan Perišić i Domagoj Vida istaknuli su u četvrtak da je Hrvatska bolja od Turske te da jedva čekaju nedjelju da pokažu što mogu.

"Svi naši igrači igraju u dobrim klubovima, svi su nositelji igre, svi su u dobroj formi i jedva čekamo nedjelju da pokažemo što znamo. Budemo li mi pravi i držali se svoje igre, nitko neće ništa pitati Tursku", kazao je Perišić na konferenciji za novinare u hrvatskoj bazi u Deauvilleu.

Isto misli i stoper Domagoj Vida: "Turska je dobra u protunapadima i prekidima, ali mi imamo klasne igrače koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu. Mislim da smo bolji, ali treba to pokazati na terenu. Samo tako možemo napraviti velike stvari".

Vida smatra da je ključ uspjeha u zajedništvu.

"Svi se moramo staviti u službu kolektiva i tada će sigurno netko iskočiti. Znamo koliko vrijedimo, ali neće biti dobro budemo li samo pričali o tome. Moramo se iskazati protiv Turske, pokazati da zaslužujemo to što se priča. Što se tiče obrambenog reda, mislim da tu ne bi trebalo biti problema. Dugo se znamo i radi se o izvrsnim igračima, od prvog do zadnjeg. No, ne ovisi obrana samo o braničima, moramo biti kompaktni, moramo se zajedno braniti i napadati. To je ključ uspjeha", kazao je Vida.

Pouzdani stoper kijevskog Dinama vjeruje da ova generacija može dostići "vatrene" sa SP 1998. godine.

"Sjećam se Svjetskog prvenstva 1998. godine i mogu vam reći da sam plakao nakon poraza u polufinalu od Francuske. Svako dijete sanja igrati za reprezentaciju, moj san se ostvario i nadam se da će potrajati. Nadam se da ćemo, kao što izbornik kaže, izaći iz sjene tadašnjih 'vatrenih'. Treba imati vjere u izbornika i igrače, jer naš je cilj obradovati naciju", napomenuo je Vida.

Ivan Perišić, koji je bio jedan od najboljih igrača u kvalifikacijama, pohvalio je izbornika Čačića i način priprema: "Imali smo vremena za dobre pripreme u Hrvatskoj, a mislim da je izbornik Čačić prepoznao ono što nama treba na reprezentativnim okupljanjima. Svakim danom sve više radimo na taktici i analizi protivnika, i mislim da ćemo napraviti puno bolji rezultat nego na prošlom EP u Poljskoj i Ukrajini".

Napadač talijanskog Intera ističe da je puno napredovao u zadnje četiri godine te da je svake sezone sve bolji.

"Napredovao sam u zadnje četiri godine, svake sam sezone sve bolji. Krenulo me je u reprezentaciji, valjda mi je trebao neki okidač. Najvažnije je da sam zdrav i da mogu dati sto posto", dodao je Perišić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter