EURO 2016: Mađarska - Portugal 3-3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utakmici 3. kola skupine F nogometnog Eura u Lyonu su u srijedu Mađarska i Portugal odigrali 3-3 (1-1), s tim da su Mađari tri puta vodili.

Island je sa 2-1 nadigrao Austriju, čime su Mađari, Islanđani i Portugalci izborili nastup u nokaut fazi, a ujedno Portugal je postao suparnik Hrvatske u osmini finala.

Mađari su već dan ranije znali da su osigurali osminu finala, dok je Portugalcima, koji su remizirali u prve dvije utakmice, trebala pobjeda da budu sigurni u prolaz u nokaut fazu.

Početak susreta bio je prilično nezanimljiv, a onda u 19. minuti Mađari su neočekivano poveli. Nakon kornera lopta se je odbila do 37-godišnjeg Zoltana Gere, koji sa 20 metara odlično pogađa kroz šumu nogu za 1-0.

U 24. minuti šansa za Mađare, Elek je pucao sa 10 metara iskosa, ali vratar Rui Patrício je na mjestu.

Tek u 29. minuti Portugalci su uputili prvi udarac u okvir gola, pokušaj Ronalda zaustavio je 40-godišnji vratar Gabor Király. Ipak, u 42. minuti Portugal je poravnao. Ronaldo je uputio odličnu loptu u kazneni prostor, a Nani iz trka sa 12 metara iskosa zabija za 1-1.

U drugom poluvremenu "ludnica", u 15 minuta pala su četiri gola.

U 47. minuti novi šok za Portugal. Slobodni udarac sa 25 metara iskosa izveo je Balázs Dzsudzsák, a lopta je u živom zidu okrznula Andréa Gomesa i završila je u mreži.

No, samo tri minute kasnije Cristiano Ronaldo zabija za 2-2. Joao Mário je ubacio sa desnog boka, a Ronaldo iz teške pozicije petom zabija pogodak.

Balázs Dzsudzsák, veznjak turskog Bursaspora, opet šokira Portugalce u 55. minuti. Ponovno je dobio slobodnjak sa slične pozicije, ali dva metra dalje. Lopta se od živog zida odbila Dzsudzsáku, koji opet puca sa vrha kaznenog prostora, a lopta je ovaj puta okrznula Nanija i ponovno je završila u mreži za vodstvo Mađara 3-2.

Vodstvo je opet kratko trajalo, sedam minuta, a strijelac je ponovno bio Ronaldo. Quaresma je ubacio sa desnog krila, a Ronaldo glavom zabija za 3-3.

Do kraja susreta najbolju šansu imali su Mađari, u 64. minuti Elek je sa 10 metara pogodio vratnicu.

MAĐARSKA: Kiraly - Lang, Guzmics, Juhasz, Korhut - Gera (46. Bese), Pinter - Dzsudzsak, Elek, Lovrencsics (82. Stieber) - Szalai (70. Nemeth).

PORTUGAL: Rui Patricio - Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Eliseu - Joao Mario, William Carvalho, Joao Moutinho (46. Renato Sanches), A. Gomes (61. Quaresma) - Ronaldo, Nani (81. Danilo).

STRIJELCI: 1-0 Zoltan Gera (19), 1-1 Nani (42), 2-1 Dzsudzsak (47), 2-2 Ronaldo (50), 3-2 Dzsudzsák (55), 3-3 Ronaldo (62).

SUDAC: Martin Atkinson (Engleska)

STADION: Parc Olympique

GLEDATELJA: 54.000

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter