EURO 2016: Mađarska iznenadila Austriju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utakmici 1. kola skupine F na EURU Mađarska je u Bordeauxu svladala Austriju sa 2-0 (0-0).

Strijelci za Mađare bili su Adam Szalai u 62. i Zoltan Stieber u 87. minuti.

Početak natjecanja u skupini F započeo je iznenađenjem, jer su Austrijanci prema prikazanom u kvalifikacijama bili veliki favoriti u susretu protiv svojih istočnih susjeda.

Početak utakmice dao je i naznačiti kako će Austrija voditi glavnu riječ na terenu, jer je već u 31. sekundi susreta njezin kapetan David Alaba odlično pucao sa više od 20 metara, ali je njegov udarac zaustavila vratnica. Novu prigodu Alaba je imao već u 10. minuti kada ga je u lijepu situaciju gurnuo Arnautović, ali je 40-godišnji mađarski vratar Gabor Kiraly, koji je tako postao najstariji igrač koji je nastupio na nekoj utakmici u povijesti europskih prvenstava, uspio obraniti.

Uslijedilo je razdoblje jalove igre sve do 35. minute kada je udarac oprobao i Junuzović, ali Kiraly je ponovno bio siguran, da bi u 41. minuti najbolju austrijsku priliku za pogodak upropastio Martin Harnik. Arnautović je prošao po lijevom krilu i ubacio loptu prema natrčalom Harniku na drugoj vratnici, ali napadač Stuttgarta je pogodio samoga sebe u nogu.

Prvo poluvrijeme zaključeno je jedinom suvislom akcijom Mađarske u tom dijelu igre kada je Laszlo Kleinheisler lijepo proigrao Balasza Dzsudzsaka, ali mađarski kapetan je pucao iskosa s desne strane sa 15 metara pored gola.

Utakmica je doživjela potpuni zaokret sredinom drugog poluvremena. Prvo je u 62. minuti Mađarska povela nakon odličnog duplog pasa Szalaija i Kleinheislera nakon kojeg je napadač Szalai izašao sam pred vratara Almera i bez problema ga matirao.

Samo četiri minute potom Austrija je ostala s igračem manje jer je zbog prekršaja u mađarskom kaznenom prostoru (!) drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni dobio Aleksandar Dragović.

Do kraja utakmice Mađarska je bila bolji protivnik, a pobjedu je potvrdila u 87. minuti akcijom dvojice pričuvnih igrača. Tamas Priskin je lijepo povukao do lijevoj strani, te uposlio natrčalog Stiebera koji je potom potkopao loptu preko nemoćnog Almera.

U drugom susretu ove skupine od 21 sat u Saint-Etienneu igrat će Portugal i Island.

AUSTRIJA - MAĐARSKA 0-2

Stadion Matmut-Atlantique

STRIJELCI: 0-1 Szalai (66), 0-2 Stieber (87)

Stadion Matmut-Atlantique

GLEDATELJA: 38.000

SUDAC: Turpin (Francuska)

AUSTRIJA: Almer - Klein, Dragović, Hinteregger, Fuchs - Baumgartlinger, Alaba - Harnik (Schoepf, 78), Junuzović (Sabitzer, 60), Arnautović - Janko (Okotie, 64)

MAĐARSKA: Kiraly - Fiola, Guzmics, Lang, Kadar - Gera, Nagy - Dzsudzsak, Kleinheisler (Stieber, 80), Nemeth (Pinter, 89) - Szalai (Priskin, 69)

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter