EURO 2016: Hrvatska - Turska 1-0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 1-0 (1-0) protiv Turske u dvoboju 1. kola skupine D započela je svoj nastup na EURU u Francuskoj.

Pred 45.000 gledatelja na stadionu Park Prinčeva u Parizu sudio je Jonas Eriksson iz Švedske.

Strijelac jedinog gola bio je Luka Modrić u 41. minuti.

Hrvatska je bolju igru u prvom poluvremenu okrunila pogotkom Luke Modrića u 41. minuti kada je naš veznjak na 25 metara od suparničkog gola odlično zahvatio loptu koju su Turci izbili iz svog kaznenog prostora i pogodio sam donji desni kut vrata nemoćnog Babacana.

U drugom poluvremenu Hrvatska je imala niz prilika za povećanje vodstva. Do prve dvije stigao je kapetan Srna, koji je u 52. minuti iz slobodnog udarca sa 20-ak metara pogodio gredu, da bi dvije minute potom pucao pored gola sa 10-ak metara iskosa. Sredinom nastavka dvije odlične situacije za postizanje pogotka imao je Marcelo Brozović, no u 61. minuti nije bio precizan iz voleja, dok je u 67. minuti bio samo za par centimetara kratak na ubacivanje Ivana Perišića. Upravo je Perišić u 72. minuti imao najbolju priliku za 2-0, Mandžukić ga je centaršutom idealno pogodio u glavu, no Perišić je neometan s četiri metra pogodio gredu. U 83. minuti Perišića je u novu priliku gurnuo Rakitić, ali već umorni veznjak nije imao snage potkopati loptu preko Babacana.

U drugom susretu 1. kola ove skupine u ponedjeljak će igrati Španjolska i Češka.

Hrvatska će sljedeći nastup imati u petak 17. lipnja protiv Češke u Saint-Etienneu u 18 sati, a u posljednjem, 3. kolu će Hrvatska igrati protiv Španjolske 21. lipnja u Bordeauxu u 21 sat. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter