EURO 2016.: Hrvatska sa Španjolskom, Češkom i Turskom

David Trezeguet (AFP)
David Trezeguet (AFP)

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D Europskog prvenstva 2016. u Francuskoj zajedno sa selekcijama europskog prvaka Španjolske, Turske i Češke, odlučio je ždrijeb u subotu u Parizu. 

Prvi susret Hrvatska igra 12. lipnja na Parku prinčeva u Parizu protiv Turske, slijedi dvoboj s Češkom u St. Etienneu 17. lipnja, a zadnji susret igramo sa Španjolcima 21. lipnja u Bordeauxu. 

Hrvatska reprezentacija bila je smještena u drugu jakosnu skupinu, a "vatrenima" će ovo biti peti nastup na europskim smotrama - u Engleskoj (1996.) i Austriji i Švicarskoj (2008.) smo igrali četvrtfinale, a u Portugalu (2002.) te Poljskoj i Ukrajini (2012.) nismo prošli skupinu. 

Bit će to prvo europsko prvenstvo s 24 nacionalne vrste nakon što je na posljednjih pet EP-a sudjelovalo po 16 ekipa. Reprezentacije su podijeljene u šest skupina po četiri reprezentacije, po dvije najbolje iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane ekipe izborit će plasman u osminu finala. Prvenstvo otvaraju domaćin Francuska i Rumunjska na Saint Denisu 10. lipnja. 

Program su vodili bivši francuski reprezentativac Bixente Lizarazu (45) i nizozemski as Ruud Gullit (53), a uz njih dvojicu 'plesu kuglica' asistirale su i druge zvijezde nogometa kao što su David Trezeguet, Antonin Panenka, Vicente Del Bosque, Oliver Bierhoff i Angelos Charisteas.

Ždrijeb se održao u Palais de Congresu, a zbog nedavnih terorističkih napada na Pariz osiguranje je bilo dodatno pojačano. (Hina)

SKUPINA A: Francuska, Albanija, Rumunjska, Švicarska

SKUPINA B: Engleska, Wales, Slovačka, Rusija

SKUPINA C: Njemačka, Sjeverna Irska, Poljska,Ukrajina 

SKUPINA D: Španjolska, Turska, Češka, HRVATSKA

SKUPINA E: Belgija, Irska, Švedska, Italija

SKUPINA F: Portugal, Island, Mađarska, Austrija


Podijeli: Facebook Twiter