EURO 2016: Hrvatska s Češkom za osminu finala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska danas protiv Češke (18 sati, HTV2) može osigurati drugi krug natjecanja na EURO-u.

- Kapetan Darijo Srna sigurno će predvoditi momčad - naglasio je izbornik Ante Čačić, ali nije otkrio sastav s kojim će krenuti na Čehe. - Svi igrači koji su započeli utakmicu protiv Turske su u odličnom stanju.

Čačić je istaknuo da je najveća češka kvaliteta "momčad", a najvažniji igrač je Rosicky.

- Rosicky im je najvažniji igrač, o njemu treba razmišljati svaki protivnik, pa tako i mi. Nakon što su izgubili prvu utakmicu, priželjkujem da će biti ambiciozniji.

Čačić se nije želio baviti kombinacijama po kojima bi hrvatskoj vrsti trebao bod za prolaz u osminu finala.

- Olakotna je okolnost što već imamo tri boda, ali Hrvatska protiv svakog suparnika mora i može težiti igri na pobjedu. Češka nije slabija momčad od Turske. Protiv Španjolske su odigrali vrlo korektno i siguran sam kako je njihovo raspoloženje daleko bolje nego od Turske koja je puno očekivala od prve utakmice, a na kraju je izgubila - istaknuo je Čačić.

Izbornik se osvrnuo i na situaciju oko kapetana Srne.

- Srna je u dobrom stanju i on će voditi momčad protiv Češke. To će nas samo galvanizirati. Već smo se prilagodili.

Darijo Srna je naglasio da ga protiv Češke očekuje najemotivnija utakmica u karijeri.

- Ovo je jako težak trenutak za mene i moju obitelj. Međutim, ja sam spreman. Svi znaju kakva je bila želja mog oca, da se vratim i igram za hrvatsku reprezentaciju - kazao je hrvatski kapetan i istaknuo da je otac sve što je imao uložio u njega i njegovu karijeru. - Da nije bilo njega ne bi bilo niti mene. On je bio najsretniji kad sam na terenu u i kad igram nogomet u dresu hrvatske reprezentacije.

Milan Badelj je naglasio da će se "vatreni" morati dobro potruditi kako bi stvorili toliko prilika kao protiv Turske.

- Češka je kompaktna momčad protiv koje će nam biti jako teško igrati i nećemo tako lako stvoriti toliko prilika. Međutim, ako budemo igrali kao protiv Turske i ako budemo za nijansu bolji, vjerujem u našu pobjedu - kazao je Badelj. (H)


Podijeli: Facebook Twiter