Euro-2016.: Eiffelov toranj svake večeri u bojama druge ekipe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 

- Eiffelov toranj će svake večeri tijekom europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja biti osvijetljen bojama jedne ekipe, prema izboru europske publike na društvenim mrežama, objavila je u ponedjeljak gradska uprava Pariza.

Osvjetljenje najslavnijeg pariškog spomenika trajat će 15 minuta, nakon završnog zvižduka utakmica kako bi se odala počast ekipi koja je igrala tog dana.

Ta zemlja će biti izabrana prema najvećem broju poruka podrške na društvenim mrežama Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Ogromna kugla promjera 12 metara bit će obješena između prvog i drugog kata Eiffelovog tornja, na kojoj će biti projicirane najljepše poruke i video snimke tog dana.

 

"U najvećim sportskim okršajima legitimno je odati počast sportašima, ali želimo podržati i navijače koji pružaju energiju i entuzijazam natjecanjima", rekao je Jean-Francois Martins, dužnosnik gradske uprave zadužen za turizam i sport.

 

Na Champ-de-Mars, u podnožju Eiffelovog tornja će se tijekom Euro-2106. nalaziti najveća fan-zona natjecanja, koja može primiti do 92.000 navijača na ultraosiguranom prostoru, sedam mjeseci nakon pariških atentata.  (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter