Eugenijada za pomoc siromašnima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proteklog je vikenda u rovinjskom zabavnom centru Monvi održana 11. Eugenijada. Rijec je o projektu ucenika Strukovne škole Eugena Kumicica na kojemu ucenici biraju miss i mistera škole na priredbi koja ima humanitarnu dimenziju.

Sav prihod od ulaznica i sponzora odlazi za pomoc potrebitima. Novac sakupljen na prethodnih deset Eugenijada bio je namijenjen brojnim udrugama, kao što su Down sindrom centar iz Pule, te clanovima rovinjske Meduze - ogranka udruge za pomoc osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije, a lanjski je prihod urucen obitelji Juric iz Rovinjskog Sela, koja ima dvoje teško bolesne djece. Ove godine svi su prilozi namijenjeni rovinjskim socijalno ugroženim obiteljima.

Organizatori Eugenijade su polaznici slobodne aktivnosti Turizam i marketing, koju vodi profesorica Sladana Jancic. Specificnost projekta je da od ideje do realizacije sve organiziraju sami ucenici, koji na taj nacin vježbaju menadžerske i marketinške vještine. Oni medusobno odabiru ucenika koji ce koordinirati projektom, a ove godine povjerenje su dali Ariani Mišeta, ucenici treceg razreda smjera turisticko hotelijerskog komercijalista.

Misterom Eugenijade proglašen je Antonio Pokrajac, a miss je Xheneta Qosa. Prvi pratilac je Fabio Frolani, a prva pratilja Arijana Mani. Miss simpaticnosti je Linda Zgrabljic, a misterom u toj kategoriji proglašen je Mauro Iskra.


Podijeli: Facebook Twiter