Euforija zvana NOFX

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ikone melodicnog punka, decki iz americke grupe NOFX sinoc su oduševili nekoliko tisuca posjetitelja u kampu na Preluku. Prvi put u Hrvatskoj, NOFX-ovci su pred euforicnom publikom održali zanimljiv i zabavan nastup koji bi se svakako mogao nazvati jednim od najvecih, ako ne i najvecim rock dogadanjem na Kvarneru ovog ljeta.

Punkersko-rockerska fešta na Preluku pocela je tocno u 21 sat kada su s pozornice zagrmjeli odlicni rijecki Pasi koji su u pola sata, koliko je trajao njihov nastup, odlicno zagrijali brojnu publiku. Za svaku pohvalu bio je i nastup osjeckog benda Debeli precjednik ciji je repertoar, sudeci po reakcijama okupljenih, nadaleko poznat.

Iako pjevaci obaju bendova nisu propustili podsjetiti kako se koncert prvotno trebao održati na opatijskoj Ljetnoj pozornici, njegovo preseljenje na Preluk pokazalo se kao puno bolji potez. Glasna glazba i razuzdano mnoštvo tamo nikome nisu smetali pa je veselo rockersko druženje proteklo u odlicnoj atmosferi.



- Hvala, hvala! Ne kažem to zato što sam ljubazan... Stvarno sam sretan što smo tu. Svirat cemo glazbu, to cemo raditi, pozdravljajuci euforicno mnoštvo rekao je pjevac NOFX-a Fat Mike i onda se, s ostatkom benda, bacio na posao.

Buduci da im vecina pjesama traje dosta kratko, decki, koji idu po svijetu i ludo se provode, tijekom jednoipolsatnog su koncerta uspjeli izvesti zavidan broj poznatih uspješnica nastalih tijekom njihove cetvrt stoljeca duge karijere. S obzirom na to da im je samo dan prije nastupa na Preluku objavljen album «The Longest EP», plavokosi Mike i njegova ekipa preksinoc je prigodno izvela i neke od pjesama koje su našle svoje mjesto na njemu, poput odlicno prihvacene «The Longest Line».

Posjetitelji su cijele veceri pjevali i plesali i uz mnoge druge dobro im poznate hitove, medu ostalima i one s aktualnog albuma «Coaster» i EP-ja «Cokie the Clown» objavljenih prošle godine. Nakon svake pjesme Fat Mike održao je prigodnu govoranciju koja je narušavala kontinuitet svirke, ali to, cini se, nikome nije smetalo.



Uz blesave komentare poput - «Lijepo vam je to jezero» ili «Culi smo da Hrvatska nema himnu pa smo vam je mi napisali», iz njegovih je usta izašlo i nekoliko korisnih informacija poput one da se sprema i druga sezona njihovog uspješnog televizijskog showa «NOFX: Backstage Passport».

Sve u svemu, prvo gostovanje legendarnih Amerikanaca bilo je veselo, glasno i žestoko. Fanovi, koji su ih cekali dvadeset godina, preksinoc su se odlicno proveli, a to je najbitnije.


Podijeli: Facebook Twiter