EU za Kaštijun daje 18,95 mil. €

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon više od godinu dana koliko se cekala potvrda o prekalkulaciji triškova za sufinanciranje županijskog Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun Europska komija konacno je za to dala zeleno svijetlo.

Potvrdeno je to danas u Ministarstvu zaštite okoliša koje je jucer dobilo obavijest Europske komisije da je „donesena odluka kojom se odobrava povecanje EU sredstava za sufinanciranje projekta izgradnje Kaštijun s prethodnih 4,6 milijuna eura na cak 18,9 milijuna eura.

Prema takvoj novoj odluci, ukupna vrijednost projekta izgradnje iznosi 41,2 milijuna eura. Po tvrdnjama glasnogovornice ministarstva Kate Gojevic razlika ce biti pokrivena sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost te zajmom Europske investicijske banke. Naglasila je da se uskoro ocekuje potpisivanje novog Dvostranog sporazuma o projektu izmedu Europske komisije i Vlade Republike Hrvatske, a ubrzo nakon toga bit ce raspisan natjecaj za odabir izvodaca radova.

Europska komisija je 17. ožujka donijela odluku o sufinanciranju projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom za Primorsko-goransku županiju Marišcina a prošlog je mjeseca ujedno pocela izgradnja prvog hrvatskog centra za Šibensko-kninsku županiju „Bikarac“ koji se takoder provodi uz financijsku pomoc Europske unije. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter