Etno rock kod špine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srpska verzija Putokaza, sintagma je koju je odmah po dolasku na glas izgovorio jedan od posjetitelja i koja možda najbolje definira glazbeni izricaj i nastup srpskog etno benda Vrelo koji je preksinoc, premijerno pred hrvatskom publikom, nastupio na ljetnoj pozornici kod špine u sklopu programa Labin Art Republike.

Šest pjevacica suvereno je, uz pratnju tek dvojice instrumentalista na bubnjevima i bas gitari, na pocetku doduše malo suzdržano, no kako je vrijeme odmicalo sve sigurnije, otpjevalo repertoar s njihova albuma "Preko reke".

Tradicionalnu glazbu stare Srbije, koju su na poceku, prije desetak godina, koristili kao osnovu, s vremenom su reducirali na motiv koji se stalno mijenja, a svakako je snažno bio prisutan i u svim skladbama izvedenima u Labinu.

Tekstovi ljubavne tematike, neuzvracene ili izgubljene emocije usamljenih žena što uzalud cekaju svog odabranika u interpretaciji jakih soprana dobro su se složili s glazbenim stavcima koracnica i brzih ritmova, no subjektivan dojam ove vrste miješanja etna i moderne glazbe je pomalo nedovršen posao, kojemu nedostaje rafiniranosti u izricaju i fino nijansiranje da bi se dobio vrhunski rezultat.

Sinergija s publikom dogodila se tek na kraju koncerta, pa su uzvici "još, još!" pali na plodno tlo i publika je nagradena bisom.


Podijeli: Facebook Twiter