Etiopija: Izbjegnut teroristički napad na utakmici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo pukom srećom izbjegnut je teroristički napad na stadion u Adis Abebi, na kojem su u nedjelju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na SP 2014 igrali nogometaši Etiopije i Nigerije, priopćile su etiopske vlasti.

Prema njima, dvojica somalijskih bombaša-samoubojica planirala su se raznijeti na stadionu, ali se njihov eksploziv aktivirao ranije, na području oko pet kilometara udaljenom od Nacionalnog stadiona. Policija je identificirala ostatke tijela dvojice Somalijaca, a kako su nosili majice etiopske reprezentacije, vjeruje se da je njihov cilj bio izvršiti teroristički napad na samoj utakmici.

Policija je privela još tri osobe, a zasad još nije potvrđeno jesu li bombaši-samoubojice bili članovi islamističke skupine al-Šabab, koja je nedavno izvela veliki teroristički napad u Keniji. Kao i Kenijci, i Etiopljani su poslali svoje trupe u Somaliju za borbu protiv islamskih ekstremista kojima pripada i skupina al-Šabab, koja je 2010. izvršila napad u ugandskom glavnom gradu Kampali, ubivši 80 navijača koji su u kafićima pratili nogometnu utakmicu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter