ETIKArt - drugačije, domišljatije i originalnije

ETIKArt
ETIKArt

Prostor, odnosno dvorište ispred Oratorija, u rovinjskoj starogradskoj jezgri, zahvaljujući trima mladim ženama - Maši Barišić, akademskoj slikarici, Niki Šaravanja, ekonomistici i fotografkinji te Mariji Uzelac, grafičkoj dizajnerici, ovog je ljeta postalo mjesto atraktivnih susreta.

Svako malo, trg oživi performansom, plesom, pjesmom. No, kamenom popločeno dvorište tek je predsoblje ili uvertira za ulazak u svijet umjetnosti - njihovu galeriju ETIKArt, koju kako nam vele, rado dijele s dobrim ljudima i kvalitetnim umjetnicima.

- ETIKArt, nazovimo ga dizajnersko-umjetničkim dućanom u samom srcu Rovinja otvorile smo, prvenstveno da pokažemo što same znamo i umijemo, ali i da ostalima, koji imaju želju izlagati, a pri tom i po našem ukusu i svjetonazoru, čine to odlično, omogućimo da se predstave javnosti.

Izlagače, ili profesionalne suradnike biramo isključivo prema dva kriterija - da kliknemo na prvu, odnosno da se uistinu radi o originalnim, nesvakidašnjim, a istovremeno kvalitetnim "proizvodima", neovisno o tome je li riječ o slikama, fotografijama, razglednicama, skulpturama, nakitu…, veli nam Maša Barišić.

 - Ono što galeriju ETIKArt čini drugačijom su izložbe. Mogućnost da prvi izlaže dobio je Goran Novaković, a trenutno su u dvama prostorima izložena djela rovinjskog kipara Aleksandra Garbina, kaže Nika Šaravanja, od koje doznajemo i da se u dopodnevnim satima dio galerijskog prostora "pretvara", bolje reći postaje prostor yoga- centra, u kojem u društvu Marte Nogulica-Ebner, ali i ambijentu ispunjenim predmetima i skulpturama koje pozitivom i energijom pune dušu, vježba.

Ujedno, na samom trgu, ispred galerije djevojke organiziraju i različite performanse - od plesa na svilenim konopcima do dječjih predstava.

ETIKArt, u svom prodajno-izložbenom dijelu nudi i, po mom skromnom ukusu, fantastičan i otkačen nakit, kiparice Karoline Pernar - prave male nosive skulpture koje će oduševiti svaku ženu. Tu su i čarobne "boje"  Maje Mesić, koje su svojim anatomskim oblikom prilagođene dječjoj ruci.

Atraktivan nakit, nudi i hvaljena autorica pod umjetničkim imenom "Oko Okato" kao i Irena Škrinjar, kiparica koja je u keramici ovjekovječila istarskog boškarina. Tu su i kožne torbe Slavena Milića, jednog od najpoznatijih domaćih dizajnera. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter