Ethno Croatia Orchestra u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povodom proslave 100. godišnjice omladinskog hostellinga u petak u Omladinskom hostelu u Puli, na Valsalinama, u 21 sat pocinje koncert Ethno Croatia Orchestra 2009 medunarodne skupine etno glazbenika.

Družina od 20-ak glazbenika zaljubljenih u tradicijsku glazbu svoje zemlje, ali željna spoznaje i o tradicijskoj glazbi drugih zemalja, okupila se ove godine u Grožnjanu (u glazbenom centru Jeunesse Musicales Internationales) da bi jedni od drugih ucili tradicijske pjesme i plesove. Danonocno se sviralo, izmjenjivale su se melodije iz razlicitih kutova zemaljske kugle, odavale tajne sviranja razlicitih stilova, nacina pjevanja i ornamentiranja.

Spojeni ljubavlju prema tradiciji, ali i svjesni današnjeg vremena, porucuju nam da je tradicijska glazba i danas dovoljno zanimljiva i aktualna.

Pod vodstvom starog meštra Darija Marušica, neumornog istraživaca i promicatelja istarske glazbe, glazbenici iz Zambije, Južnoafricke Republike, Španjolske, Švedske, Norveške, Belgije, Danske, Hrvatske i Makedonije zajednicki su se pozabavili aranžmanima i iznjedrili novo ruho tradicijskih pjesama.


Podijeli: Facebook Twiter