Eszterhas: Gibson mrzi Židove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Holivudski scenarist Joe Eszterhas optužio je Mela Gibsona za sabotiranje planiranog filma o pobuni Makabejaca tvrdeci da je americki glumac to ucinio zbog toga što je antisemit, piše u cetvrtak britanski Guardian.

Studio Warner Bros u srijedu je objavio da se otkazuje snimanje filma "Makabejci" koji je Gibson trebao režirati sugerirajuci da Eszterhasov scenarij nije bio dovoljno dobar. Odgovarajuci u pismu na devet stranica nesudeni scenarist optužio je Gibsona da koristi ovaj filmski projekt kako bi otklonio stalne optužbe zbog anitsemitizma koje su osakatile njegovu karijeru.

On je naveo i situacije kada je tijekom njihova zajednickog rada Gibson prijetio da ce ubiti svoju tadašnju djevojku Oksanu Gregorijevu, a Židove nazivao pogrdnim nazivima.

"Došao sam do zakljucka da je razlog zbog kojeg ne želite raditi "Makabejce" najružniji moguci. Mrzite Židove", napisao je Eszterhas.

On je u pismu ustvrdio da mu je Gibson kazao kako je holokaust gomila gluposti te da je njegova namjera da ovim filmom preobrati Židove na kršcanstvo.

Gibson je sve te navode odbacio kao izmišljotine. Scenaristu je porucio da bi se covjek koji drži do nacela povukao iz projekta odmah, a Eszterhasu je Gibson ocito postao neprihvatljiv tek kad je Warner Bros odbacio njegov scenarij. Dodao je kako i on i studio namjeravaju snimiti taj film, ali na temelju nekog drugog scenarija. (Hina/GI)


Podijeli: Facebook Twiter