Esuli: Rad udruge uspješan, ali mladih nema

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanska udruga "Slobodna opcina Pula u egzilu", koja okuplja esule koji su 1947. godine otišli iz Istre, svoju je 55. svecanu sjednicu održala u petak u pulskom hotelu Riviera.

Na sjednici se okupilo 50-ak clanova udruge unatoc najavi o dvjestotinjak esula koji su trebali pohoditi naš grad. Sjednicu je otvorio "gradonacelnik" Argeo Benco, koji je roden na Velom Vrhu.

- Moj je zakljucak da je rad udruge uspješan, a ove smo godine u fokusu imali tri teme: kontakti s ostalim udrugama esula u Italiji, aktivnosti za dan sjecanja kojeg slavimo 11. veljace te financiranje udruge, kazao je Benco napomenuvši da u svakom pogledu rad udruge ide u dobrom smjeru.



Malobrojnim prisutnima obratio se i Silvio Mazzaroli, glavni urednik Arene di Pola, glasila udruge koji je rekao da te novine imaju 1.500 pretplatnika.

- Otišlo nas je oko 30 tisuca, a sada nas je samo pet tisuca. Pripadnika prve generacije esula ima sve manje, druga generacija je sve starija, a mladi iz trece i cetvrte generacije nam se još nisu prikljucili, zakljucio je Mazzaroli. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter