Estetika ulične umjetnosti

Autori izložbe svoj rad baziraju na uličnoj umjetnosti (D. Memedović)
Autori izložbe svoj rad baziraju na uličnoj umjetnosti (D. Memedović)

Izložba radova zagrebačkih, karlovačkih i dugoreških umjetnika koji svoj rad baziraju na uličnoj umjetnosti odnosno 'street art' estetici, pod nazivom "Street Art Karnewal", otvorena je sinoć u Dnevnom boravku Rojca. Izloženi su radovi karlovačkih umjetnika/ica Ranka Ajdinovića i Tally Rayne Adams, dugoreškog autora Leonarda Lesića te zagrebačkih umjetnika Lonsa, Cheza, Chucka, Mane Meia i drugih koji su povezani s udrugom Attack! i rade unutar Autonomnog centra Medika.

Za sve umjetnike zajedničko je da se podjednako predstavljaju na gradskim pročeljima, kao i u studijskim uvjetima, gdje uz platna koriste skateboardove, dijelove namještaja, gramofonske ploče, stare okvire za slike i drugi reciklirani materijal. Navedeni trenutno spadaju među najangažiranije umjetnika na svojim lokalnim scenama.

Gostujući umjetnici održat će i mini radionicu prilikom koje će oslikati više zidova u Puli. Izložbi u Puli prethodile su izložbe u Lovincu, Vukovaru i Zagrebu gdje je održano i više radionica na temu ulične umjetnosti. Street Art Karnewal projekt je koji karlovački Ka-Matrix kroz platformu Clubture provodi u suradnji sa zagrebačkim Attackom!, udrugom Uke (Lovinac), vukovarskom Vukom i pulskim Savezom udruga Rojc. (Zoran ANGELESKI)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter