ESTA: Mladi, talentirani i - najbolji

Violončelist Mislav Brajković
Violončelist Mislav Brajković

Iako se 40. međunarodna ESTA konferencija, u organizaciji Hrvatskog društva gudačkih pedagoga održavala od 16. do 20. listopada u Poreču, jedan od programa održan je u Grožnjanu.

Naime, jučer je u koncertnoj dvorani Kaštel za brojnu publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu održan koncert prvonagrađenih učenika na državnom natjecanju Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Osim što su svi redom mladi i talentirani, svojim izvedbama dokazali su i da su najbolji.

Koncert je otvorila violinistica Noami Konforta izvedbom "Španjolske simfonije za violinu i orkestar" E. Laloa, zatim se temperamentnom izvedbom predstavio violončelist Mislav Brajković u skladbi M. De Falle "Ritualni ples vatre", dok se Ivan Graziani pokazao vrsnim virtuozom u izvedbi skladbe "La Campanella" Niccoloa Paganinija. Stavak Allegro moderato "Koncerta za kontrabas i orkestar u E-duru" K. D. von Dittersdorfa interpretirao je kontrabasist Jura Herceg, violist Šimun Končić predstavio se "Elegiom" H. Vieuxtempsa, dok je koncert zatvorila violinistica Teodora Sucala Matei s dvije skladbe - Papandopulovom "Meditacijom" i "Scherzinom" F. Krežine.

Iznenađuje velik broj publike s obzirom da je koncert održan u popodnevnom terminu, međutim, kvaliteta muziciranja koju su predstavili ovi mladi glazbenici opravdano se pokazala kao najbolji mamac za glazbene sladokusce. Ovim koncertom završena je koncertna sezona u Grožnjanu, te je ujedno to bio i jedan od zadnjih programa jučer završene 40. međunarodne ESTA konferencije. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)  -


Podijeli: Facebook Twiter