West Side Story u Rossettiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U tršcanskom kazalištu Rossetti od 15. do 25. travnja gostovat ce mjuzikl "West Side Story" u produkciji BB Promotiona Michaela Brennera, u suradnji sa Sundance Inc. iz New Yorka.

Americki ansambl, u suradnji s pridruženim orkestrom koji je dijelom ansambla, kod publike, ali i kritike izmamio je zapažene reakcije na svojim gostovanjima u Parizu, Becu i dalekom Pekingu. Predstava je osvojila i prestižnu nagradu "Olivier Award", koja se rijetko dodjeljuje putujucim predstavama.

Trst ce se svrstati kao domacin uz bok Madridu, Tokiju, Tel Avivu i Amsterdamu, gradovima velike svjetske turneje ovog mjuzikla.

West Side Story je debitirao 1957. u Winter Gardenu u New Yorku. Taj mjuzikl nije potrebno posebno predstavljati: njegova univerzalna prica ucinila ga je svjetski priznatim kao jedno od najviših dostignuca u povijesti ovoga žanra.

Uspjehu je pridonio i splet nadahnjujuce glazbe Leonarda Bernsteina, poeticne lirike Stephena Sondheima te zanosnih plesnih tocaka, plod koreografa Jeroma Robbinsa.

Shakespearovski inspirirana prica o ljubavi izmedu Marije i Tonyja, koja prevladava etnicke i kulturološke barijere te dinamican opis sukoba bandi mladih, u potrazi identiteta te svojega mjesta u društvu, glavne su niti vodilje ovog intenzivnog mjuzikla.


Podijeli: Facebook Twiter