West Ham otpustio Petrića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski napadač Mladen Petrić (32) napustio je redove West Ham Uniteda svega tri mjeseca nakon što je stigao na Upton Park, prenose britanski mediji.

Petrić je za "Hammerse" potpisao ugovor do konca sezone, međutim njegov ugovor sadrži klauzulu po kojoj ga klub može raskinuti ako je nezadovoljan njegovim napadačkim učinkom, što su čelnici "'čekićara" i iskoristili.

Petrić je u dresu londonskog premierligaša upisao samo četiri nastupa, tri u prvenstvu i jedan u Liga kupu, no niti jednom nije startao od prve minute. U porazu od Evertona (2:3) igrao je 27 minuta, u porazu od Hull Cityja (0:1) je dobio priliku u zadnjih pola sata, a u susretu protiv Manchester Cityja koji je slavio 3:1 igrao je zadnjih sedam minuta.

Najviše se naigrao protiv Cardiff Cityja u Liga kupu, gdje je u pobjedi West Hama 3:2 igrao drugih 45 minuta. Zadnji nastup zabilježio je sredinom listopada.

Petrić je Upton Park stigao bez odštete nakon što je odradio jednogodišnji ugovor s gradskim suparnikom Fulhamom. Prošle sezone upisao je 23 nastupa za Fulham postigavši pet golova. Igrao je i za HSV, Borussiju Dortmund, Basel i Grasshopper.

Za hrvatsku reprezentaciju je odigra 45 susreta i postigao 13 pogodaka. Posljednji nastup u "kockastom" dresu imao je u veljači ove godine u prijateljskom susretu protiv Južne Koreje u Londonu. "Vatreni" su slavili 4:0, a Petrić je zabio posljednji gol na utakmici. Prije toga u reprezentaciji ga nije bilo skoro dvije godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter