Esma Redžepova u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecko ce kazalište u nedjelju u 21 sat ugostiti Esmu Redžepovu, jednu od najznacajnijih etno umjetnica svjetska glasa. Kraljica romske glazbe i UNESCO-ova veleposlanica za izbjeglice iza sebe ima iznimnu svjetsku reputaciju koju je stvarala tijekom pola stoljeca glazbene karijere, a ovim ce se koncertom nakon šest godina (koliko je prošlo od njezina posljednjeg koncerta u pulskoj Areni) ponovo predstaviti istarskoj publici.

Redžepova u pjesmama izražava ljubav prema rodnoj Makedoniji i svojim korijenima, a glazba koju stvara odiše balkanskim melodijama s indijskim, perzijskim i španjolskim utjecajima. Nastupila je na najznacajnijim svjetskim etno zbivanjima, glumila u nekoliko filmova, a poznata je i po svom humanitarnom poslanstvu, usvojila je 47 napuštene djece te je dva puta bila kandidirana za Nobelovu nagradu za mir.

Organizatori su porecko Pucko otvoreno ucilište i ugostiteljski objekt Malo caffe te ce se na dan koncerta od 19 sati u njihovim prostorima na Narodnom trgu moci podici besplatne ulaznice. Karte nisu numerirane, a dijelit ce se do ispunjenja dvorane.


Podijeli: Facebook Twiter