Esma Redžepova pjevat će u pulskoj Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jučer smo, dan nakon njenog uspješnog nastupa u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski uspjeli dobiti kratku telefonsku izjavu kraljice romske glazbe Esme Redžepove, koja je zagrebačkim koncertom otpočela dugu regionalnu turneju kojom obilježava 55 godina djelovanja na sceni.

- Super koncert, bilo je vrlo veselo, razigrano i lijepo, kaže ona i dodaje da će prvom prilikom nastupiti i u Puli.

Naime, večeras se trebao održati njen koncert pulskom Domu mladosti, no otkazan je prije tjedan dana zbog, kako se tad navodilo, slabije prodaje karata. No, to negira njen menadžer Ilija Jovanović.

- Pulski koncert nije otkazan zbog slabije prodaje karata, nego iz nekih novih koncepcijskih razloga. Promijenili smo prvotnu ideju i sad razmišljamo da Esma zajedno s još nekoliko izvođača nastupi idućeg ljeta u pulskoj Areni, kaže on.

Do sada je Esma Redžepova snimila oko tisuću pjesama (za dobar dio njih je autorica i glazbe i teksta) te objavila više od 500 ploča, kaseta i CD-a za domaće i strane diskografske kuće kao što su World Connection, Asphalt Tango Records, Network Medien... U bogatoj karijeri nastupila je, među ostalim, i na sydneyjskom kulturnom ljetu pred oko 200.000 posjetitelja, te pred 100.000 ljudi  na Womad Festivalu u Španjolskoj. Zajedno sa svojim pokojnim suprugom odgojila je, školovala i udomila 47-ero djece, a za svoj je humanitarni rad dvaput bila kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter