ESDU: Pobjednički pehar Taxido Arts Productionu

Pobjednici Taxido Arts Production iz JAR-a
Pobjednici Taxido Arts Production iz JAR-a

Obuzimajući ritam i toliko dobra uigranost da odiše spontanošću i lakoćom improvizacije presudili su da su pobjednički prijelazni pehar i nagrada od pet tisuća eura pripali energičnim i simpatičnim plesačima Taxido Arts Productiona iz Južnoafričke Republike.

Tako je uz gromoglasni pljesak u prepunoj dvorani Žatika zaključen DanceStar Night, gala večer finalnog turnira svjetskog prvenstva u plesu ESDU (European Show Dance Union) Masters serije - World Dance Masters.

Predstavljeno je dvadeset najatraktivnijih koreografija izabranih na svjetskoj turneji ovog renomiranog natjecanja. Drugo je mjesto pripalo akrobatskom triju The Fire, također iz Južnoafričke Republike, a treće balerinama u bijelom Shadrack iz Njemačke.

U konkurenciji su bile plesne grupe iz 11 zemalja, od Brazila do Njemačke, Austrije, Srbije, Slovenije, Rumunjske i Bugarske, među kojima i hrvatski predstavnici Confusion of Pain. Publika je doista uživala u plesnim pokretima raznih žanrova.

Bilo je tu suvremenog, etno i aero plesa, jazza, breakdancea, hip-hopa, stepa, jedna prava klasična balerina, dijelovi musicala, elaboriranih koreografija posvećenih obitelji Adams, Henryju Potteru i Smooth Criminalu Michaela Jacksona, akrobatskih elemenata i onih iz borbenih vještina, uličnih i drugih stilova.

Zahtjevan zadatak da odluče o najboljima imao je međunarodni žiri u kojemu su bili poznata hrvatska pjevačica Zdenka Kovačiček, prvak i nekadašnji ravnatelj baleta Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba Staša Zurovac, skladatelj i glavni urednik glazbene redakcije HRT-a Željen Klašterka, plesač, koreograf i plesni instruktor iz Nigerije Emmanuel Obeya te Nina Kripas, plesačica iz Los Angelesa, koja je plesala uz Michaela Jacksona, Craiga Davida i Black Eyed Peas. (K. FLEGAR; snimio B. RITOŠA)


Podijeli: Facebook Twiter