"Eros i Tanatos" u galeriji El Magazein

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Galerija El Magazein ugostit ce izložbu "Eros i Tanatos", slikara Zlatka Kauzlarica Ataca i kipara Stjepana Gracana , a koju organizira u suradnji s kazalištem Ulysses. Otvorenje izložbe najavljeno je za 27. srpnja u 21 sat, a poseban gost veceri bit ce Rade Šerbedžija.

Vlasnik galerije Germano Fioranti i povjesnicarka umjetnosti Kristina Tamara Franic na konferenciji za medije održanoj u El Magazeinu izrazili su zadovoljstvo suradnjom s dvojicom renomiranih likovnih umjetnika, ekspresionista i profesora na Likovnoj akademiji u Zagrebu.

- Dvojicu umjetnika spaja ekspresionizam u duši i izražaju, a u ovoj se izložbi nadopunjavaju i nastavljaju, rekla je predsjednica udruge Ars@ Nova Kristina Tamara Franic te istaknula da ih veže slican vizionarski rad. Naime, Kauzlaric Atac ce izložiti ženske aktove koji predstavljaju život na vrhuncu svoje ljepote, snage i eroticnosti, dok kao opoziciju Gracan svojim skulpturama prikazuje trenutak kada je to isto tijelo na vrhuncu svoje dematerijalizacije i raspadanja.

Na izložbi ce biti izloženo pedesetak slika Zlatka Kauzlarica Ataca i pet skulptura Stjepana Gracana, a ovo im je prvi zajednicki postav još od studentskih dana, kada su obojica bili clanovi grupe Biafra. (A. PERCAN)


Podijeli: Facebook Twiter