Ernestu Fišeru Nagrada "Dragutin Tadijanović" Zaklade HAZU

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski pjesnik, književni i likovni kritičar te publicist Ernest Fišer dobitnik je ovogodišnje Nagrade "Dragutin Tadijanović" koju dodjeljuje Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU).

Svečanost dodjele Nagrade bit će 4. studenoga u Slavonskom Brodu u sklopu tradicionalne manifestacije Sjećanje na Dragutina Tadijanovića na 110. obljetnicu Tadijanovićeva rođenja, laureatu će ju uručiti predsjednik Upravnog odbora Zaklade HAZU akademik Velimir Neidhardt, priopćeno je u nedjelju iz HAZU-a.

Dodjeli koja će se održati u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića, nazočit će i ravnateljica Zaklade HAZU Marina Štancl. Nakon svečanosti dodjele nagrade, na Tadijanovićevoj rodnoj kući u Rastušju bit će otkrivena spomen-ploča.

Akademik Dragutin Tadijanović (1905. – 2007.) bio je jedan od donatora Zaklade HAZU i prema njegovoj želji od 2008. svake se godine iz posebnog fonda dodjeljuje jedna pjesnička nagrada te stipendije najboljim studentima književnosti iz Brodsko-posavske i Ličko-senjske županije. Ovogodišnja dobitnica je Maja Sanković iz Ličko-senjske županije. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter