Ernečić: Vrijeme za promjene u Labinu

Željko Ernečić i Mersudin Smajlović (R. SELAN)
Željko Ernečić i Mersudin Smajlović (R. SELAN)

Željko Ernečić, kandidat za gradonačelnika Labina iz redova SDP-a, održao je u subotu konferenciju za novinare na Trgu labinskih rudara prilikom prikupljanja potpisa za kandidaturu. Budući da je nositelj stranačke liste za Gradsko vijeće predstavio je i Mersudina Smajlovića, predsjednika ogranka SDAH, koji će se nalaziti među njenim kandidatima.

Ernečić je atmosferu na susretu s građenima ocijenio pozitivnom i obećavajućom.

- Ljudi mi govore da je zbilja došlo vrijeme za promjene. Mislim da zajedno možemo učini da Labin bude bolji ljepši za život. SDP ima ideja kako riješiti goruće gradske probleme, prije svega gospodarske i nadamo se da ćemo uz pomoć glasača dobiti priliku da to i napravimo, kazao je on.

- Mi smo na razni županije dogovorili koaliciju s SDP-om, a u Labinu smo ga prepoznali i uzdamo se u njega da će kao lider u sljedećem Gradskom vijeću imati hrabrosti da priđe rješavanju nekih suštinskih problema bošnjačke manjine. Mislim da bi Labin po svom karakteru i otvorenosti trebao biti iznad minimuma manjinskih prava propisanih Ustavom, kaže Smajlović. 

SDP-ovci su građanima nudili listić na kojima su mogli naznačiti ili dopisati problem kojega u gradu smatraju najvažnijim za rješavanje. U svom letku labinski socijaldemokrati SDP-ovci na prvo mjestu postavljaju problem neodgovarajućeg tretmana otpadnih voda, odnosno potrebu da se od njih zaštite izvori pitke vode. Stoga drže da je potrebno hitno pristupiti širenju kanalizacijske mreže na naselja koja koriste septičke jame, zamijeniti dotrajale cijevi i izgraditi pročistače. 

Također se zalažu za očuvanje rudarske baštine i pozivaju građane da izađu na izbore jer, napominju, u suprotnom njihove glasove dobivaju oni kojima ih nisu htjeli dati. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter