Ernečić SDP-ov kandidat za gradonačelnika Labina


Željko Ernečić, aktualni labinski vijećnik i potpredsjednik lokalnog SDP-a, bit će kandidat svoje stranke za gradonačelnika na lokalnim izborima, objavili su socijaldemokrati na konferenciji za novinare i najavili samostalan izlazak pred birače. "Labin može biti bolje mjesto za život. Ne vodi ga se dovoljno dobro - i SDP i ja kao budući gradonačelnik možemo napraviti više. Angažmanom u vijeću iskazali smo dosljednost u zauzimanju za malog čovjeka", istaknuo je Ernečić.

Zalaže se za korištenje svih kadrovskih resursa, a ne samo onih iz vladajuće stranke, kako to čini aktualni gradonačelnik Tulio Demetlika. "Vjerujem da mogu biti taj kojega će poduprijeti i druge stranke, neovisno o ideološkom predznaku, jer to u slučaju lokalnih izbora i nije presudno ukoliko netko želi učiniti nešto dobro za svoje sugrađane. Dobrodošla je podrška svih, uključujući i HDZ", rekao je Ernečić i odbacio jedino mogućnost suradnje s IDS-om.

- Članovi te stranke, predvođeni Demetlikom, postavljaju se kao da sve najbolje znaju. Drukčija razmišljanja uopće ih ne zanimaju, što se najbolje vidi na sjednicama Gradskog vijeća kroz neprihvaćanje prijedloga oporbe, objašnjava Ernečić.

Ovaj prilično aktivni gradski vijećnik, ali i planinar labinskog društva "Skitaci", po struci je diplomirani inženjer elektrotehnike. Vlasnik je obrta za informatiku "Kvarat", čiji je naziv inspiriran njegovim osvajanjem četvrt milijuna kuna na TV-kvizu "Tko želi biti milijunaš?". 

Umjetni sukob Istre i Zagreba

Labinski SDP-ovci podržali su nedavnu odluku predsjedništva stranke o raspuštanju županijske organizacije zbog političke pasivnosti. Daniel Mohorović, tajnik gradskog odbora, podsjetio je da su se na posljednjim unutarstranačkim izborima svojim kandidatom za predsjednika istarskog SDP-a Valdijem Gobom željeli izboriti za veću prepoznatljivost stranke na Poluotoku.

- Pokušaji umjetnog sukobljavanja Istre i Zagreba u svrhu homogeniziranja biračke baze ovog puta neće proći. Vrijednost svih aktualnih projekata hrvatske Vlade i onih koji će uskoro biti pokrenuti iznosi preko 400 milijuna kuna, naglasio je Mohorović. O podršci SDP-a Damiru Kajinu kao županu, u stranci se, rekli su, nije raspravljalo. (Napisao i snimio I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter