Ernečić: Povijesna prilika za promjene u Labinu

Valdi Gobo, Željko Ernečić i Daniel Mohorović (I. RADIĆ)
Valdi Gobo, Željko Ernečić i Daniel Mohorović (I. RADIĆ)

Vrijeme je za promjene. Ulazak u drugi krug pokazuje da su one moguće. Očekujem da će u nedjelju navečer u Labinu zavladati opuštenija atmosfera, pri čemu aludiram na pritiske koje je vladajuća opcija vršila na pojedine kandidate, zbog čega su se neki u zadnji čas povukli s nezavisnih lista za Vijeće. Ustvrdio je to Željko Ernečić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika, na konferenciji za novinare sa svojim kandidatima za zamjenike Valdijem Gobom i Danielom Mohorovićem.

- U govorima mog protukandidata Tulija Demetlike vidljiva je nervoza i panika: konstruira i izvlači riječi iz konteksta. Poručuje da se boji da će se Labinom, postanem li gradonačelnik, upravljati iz Zagreba. Da se gradski IDS prema vodstvu svoje stranke i županu Jakovčiću ponašao partnerski, a ne poslušnički, tada bi u Labinu bilo bolje - možda ne bi bio na začelju u Istri po mnogim pokazateljima, nezaposlenosti i prometnoj izoliranosti, već prepoznatljiva sredina, primijetio je Ernečić. "Spreman sam na suradnju i uvažavanje svih, a ne na nametanje svojih stavova koliko god bili štetni za građane", dodao je.

Gobo je, pak, primijetio da aktualni gradonačelnik Demetlika deset godina obećava plinofikaciju Labina, izgradnju jaslica, doma za starije i rabačkog lukobrana, a pet godina poslovnu zonu Vinež II. Pozvao je birače da glasaju za to "da Demetlika prestane 'raditi za Labin' radi našega bolje sutra". "Ja, Željko i Daniel želimo biti i mati i otac ne samo pojedinih, nego svih građana", poručio je Gobo.

Daniel Mohorović 2. lipnja smatra povijesnim danom. "Građanstvo ima jedinstvenu priliku reći 'ne' netransparentnosti, nepotizmu te pojedincima i interesno-demagoškim skupinama koji su donekle uspijevali krojiti životni prostor po svojim mjerilima, a podržati naš program koji je poziv za prelazak s riječi na dijela, za jasne kriterije i mjerila oko ulaganja, kulturnih projekata, interesa sportaša i djece", rekao je, indikativnim ocijenivši to da gradonačelnik Demetlika stranačke presice održava u uredovno radno vrijeme te na njih odlazi službenim automobilom. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter