Erjavec povučen iz pregovora o Ljubljanskoj banci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenski premijer Janez Janša i hrvatski premijer Zoran Milanović dogovorili su se u petak za zajednički susret na kojemu će 10. ožujka razgovarati o pitanju prenesene devizne štednje hrvatskih štediša nekadašnje podružnice Ljubljanske banke Zagreb, objavio je u petak ured slovenskog premijera ne navodeći gdje će se susret održati, dok se iz hrvatske Vlade nije mogla dobiti informacija o susretu.

Kako se navodi u priopćenju, do dogovorenog susreta premijera ovlašteni predstavnici dviju vlada će konačno uskladiti prijedlog dogovora o tom pitanju, čime Slovenija, kao što je poznato, uvjetuje ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora.

Iz hrvatske vlade nije se mogla dobiti potvrda o najavljenom susretu.

U priopćenju Janšina ureda navodi se da se sa slovenske strane za nastavak pregovora ovlašćuje državni tajnik u premijerovu kabinetu, veleposlanik Tone Kajzer te da u pregovorima neće dalje sudjelovati ministar vanjskih poslova Karl Erjavec.

To se tumači time što bi Erjavec, kako se navodi u priopćenju, svojim pretjeranim nastupanjem u javnosti, vezanim uz odlazak njegove stranke iz vlade i odlazak s mjesta ministra, mogao ugroziti kredibilitet pregovora o pitanju Ljubljanske banke.

Erjavec još nije komentirao Janšinu odluku niti bio dostupan za komentar, jer se nalazi na odmoru pa trenutno nije jasno znači li njegovo povlačenje s mjesta slovenskog pregovarača za Ljubljansku banku da neće doći do njegova već dogovorenog sastanka s hrvatskom ministricom Vesnom Pusić početkom idućeg tjedna.  (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter