Erjavec: Da nisam povučen, imali bismo sporazum

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenski ministar vanjskih poslova rekao Karl Erjavec izjavio je u utorak za televizijsku postaju POP-TV da je do ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora s Europskog unijom u Sloveniji moglo doći već početkom ožujka da ga premijer Janez Janša nije neočekivano smijenio kao pregovarača za pitanje Ljubljanske banke.

"U četvrtak smo se kod predsjednika države Boruta Pahora dogovorili o mojim sastancima s hrvatskom ministricom Vesnom Pusić na kojima je trebalo nastaviti pregovore o Ljubljanskoj banci. Da je tako ostalo, dogovor bi danas u Zagrebu bio parafiran, a parlament je hrvatski pristupni ugovor mogao ratificirati na zasjedanju početkom ožujka", rekao je Erjavec. Dodao je da su neopravdane kritike da bi zbog svojeg skorog izlaska iz vlade bio nevjerodostojan pregovarač.

Naprotiv, ovako je postala upitna vjerodostojnost premijera i vlade, ocijenio je Erjavec, ali smatra da će do sastanka predsjednika vlada Zorana Milanovića i Janeza Janše u Zagrebu 10. ožujka tehnički detalji oko sporazuma o Ljubljanskoj banci biti riješeni, te da će parlament onda kasnije na izvanrednoj sjednici ipak ratificirati hrvatski pristupni ugovor, samo što sada još nije točno jasno kada će se to dogoditi.

"Stvar smo praktički doveli do kraja, u to je bilo uloženo deset mjeseci napora", rekao je Erjavec za POP-TV. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter