Erika i Dominik odradili Sanremo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šest su dana boravili u Sanremu. Dominik Draguzet iz okolice Barbana i Erika Belle iz Kaštela odradili su cetiri generalne probe i dva puta zapjevali na pozornici Teatra Ariston izborivši se u polufinalnoj veceri za ulazak u veliko finale Sanrema junior zajedno sa pjevacima iz osamnaest zemalja.

Svi od reda odlicno su pjevali, grand prix osvojila je Talijanka, a prve nagrade u tri kategorije otišle su još u Kazahstan i Rusiju.

Direktor Sanrema junior svih je 37 malih pjevaca koji su ušli u završnicu medunarodnog djecjeg festivala proglasio pobjednicima jer je na natjecaj za solisticki dio festivala pristiglo cak oko 150 pjesama. Na festivalu je nastupilo oko 2000 mališana iz cijele Europe koji su se takmicili u razlicitim kategorijama, mjuziklima, zborskim, solistickim, scenskim i plesnim nastupima.

- Veliki je ponos predstavljati Hrvatsku, rekao nam je po povratku iz Italije voditelj Udruge «Mali veliki mikrofon» Alan Poropat. Istarski pjevaci, clanovi buzetske Udruge, bili su jedini hrvatski predstavnici na Sanremu junior i jedini mališani iz Hrvatske koji su ikada nastupili u solistickom dijelu medunarodnog djecjeg festivala. Hrvatska zastava vijorila se na pozornici Aristona kao i na ulicama Sanrema, u povorci izvodaca kroz središte grada.

Erika i Dominik izveli su pjesme iz radionice autorskog trojca Tihomira Preradovica, Arijane Kunštek i Ines Prajo. Malu, ali odabranu ekipu jako su dobro prihvatili i organizatori i izvodaci. Nastup na Sanremu junior, rekao je Poropat, clanovima Udruge «Mali veliki mikrofon» širom je otvorio vrata u Europu. Dobili su pozive za sudjelovanje na više medunarodnih djecjih festivala, od Bugarske, Kazahstana pa sve do hladnog Sibira.


Podijeli: Facebook Twiter