Erika i Dominik na Sanremo junioru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Desetogodišnji Dominik Draguzet iz Kujici kod Barbana i dvanaestogodišnja Erika Belle iz Kaštela kod Buja u utorak ujutro su u pratnji roditelja otputovali u Sanremo gdje ih ocekuje nastup na pozornici Teatra Ariston.

Clanovi buzetske Udruge Mali veliki mikrofon predstavljat ce Hrvatsku na Sanremo junioru, medunarodnom djecjem festivalu, mladem bratu renomiranog talijanskog festivala zabavne glazbe.

Mali pjevaci zapjevat ce pjesme iz radionice poznatog autorskog trojca Tihomira Preradovica, Arijane Kunštek i Ines Prajo: Dominik "Il primo amore", a Erika "Mini mondo ed io".

Autor projekta "Mali veliki mikrofon" Alan Poropat, ujedno voditelj istarske glazbene ekspedicije koja ce do nedjelje boraviti u Italiji, kaže da ce Dominik i Erika nastupati u srijedu i cetvrtak navecer, dok ce se finalni poredak znati tek u nedjelju, jer osim što je Sanremo junior festival pjevaca solista, natjecanja se odvijaju nekoliko dana i to u više kategorija pa ce tako svoje glasovne mogucnosti odmjeriti i djecji zborovi.

Dob pjevaca ogranicena je na 12 godina, pa su Erika i Dominik izvrstan izbor za tandem koji ce zastupati Hrvatsku na Sanremu junior, a osim na talijanskom, kaže Poropat, zapjevat ce i na hrvatskom jeziku. Voditelj "Mikrofona" vec dvanaest godina intenzivno radi na podrucju djecje glazbe, no nikada nije cuo da je jedno dijete iz Hrvatske nastupilo u solistickom dijelu Sanrema junior, pa vjeruje da ce Erika i Dominik uspješno probiti led.


Podijeli: Facebook Twiter