Erik Stojšić iz Pule prva beba u 2013.

Sretna obitelj Stojšić - mama Martina, mali Erik i tata Danijel (D. ŠTIFANIĆ)
Sretna obitelj Stojšić - mama Martina, mali Erik i tata Danijel (D. ŠTIFANIĆ)

Erik Stojšić prva je beba rođena u pulskom rodilištu u novoj godini, a na svijet je došao danas u 7.50 sati. Kako su nam rekli presretni mama Martina i tata Danijel, Erik je svoje roditelje odlučio iznenaditi i roditi se upravo 1. siječnja 2013., sedam dana prije predviđenog termina. Obitelji Stojšić ovo je drugo dijete, a tata Danijel bio je prisutan na porodu, kao i koju godinu ranije kada mu se rodila kći.

Gradonačelnik Boris Miletić već je tradicionalno posjetio pulsko rodilište i čestitao na prinovi roditeljima prve ovogodišnje bebe te im uručio simbolični ček na 2.013 kuna. Maleni je Erik od gradonačelnika dobio i velikog plišanog medu, a mama Martina i buket cvijeća te radosnicu u koju će moći zapisivati sve važnije događaje iz prvih godina života svoga sina.

Prim. dr. Davor Zoričić, voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo pulske Opće bolnice, rekao je da je porod protekao u redu i pod budnim okom liječničkog tima. Ovom je prilikom ukratko iznio i podatke o protekloj godini u njihovoj ustanovi.

- Lani se rodilo 1.376 djece, što je 17 poroda manje nego 2011. godine. Još uvijek prednjače muška djeca, a blizanaca smo imali 11. Moram reći da je 2012. s našeg stanovišta bila iznimno uspješna, posebice što se tiče zdravstvenog stanja majki i djece pri i nakon poroda. U našem je rodilištu i lani mortalitet bio nula, nismo zabilježili ni naknadna pobolijevanja majki, a od ukupnog broja poroda tek ih je 16 posto u pulskom rodilištu obavljeno carskim rezom, što je još uvijek manje od hrvatskog prosjeka i time možemo biti jako zadovoljni, kazao je Zoričić.

Gradonačelnik Miletić zahvalio se u ime svih građana dr. Zoričiću i svim djelatnicima pulskog rodilišta na svemu što svakodnevno čine da bi se majke dobro osjećale u pulskom rodilištu, istovremeno im zaželjevši da najkasnije do iduće godine konačno počnu radovi na novoj pulskoj bolnici. (piše P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter