Erik Otović državni prvak u elektrotehnici

Erik Otović
Erik Otović

Puljanin Erik Otović, učenik drugog razreda pulske Tehničke škole, na državnom natjecanju iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici, održanom krajem travnja u Našicama, osvojio je prvo mjesto. Sa zlatnom medaljom oko vrata Erik se upisao u anale kao prvi učenik iz Istarske županije koji na tom natjecanju osvojio zlato.

- Natjecao sam se među 24 učenika drugih razreda srednjih škola iz cijele Hrvatske. Konkurencija je bila žestoka, no bio sam najbolji i osvojio prvo mjesto. Sretan sam zbog toga, rekao nam je Erik i istaknuo da je imao veliku podršku svog mentora Roberta Butkovića.

Kaže da su očekivali da će biti među najboljima, no prvo mjesto ih je oduševilo jer su znali da su napravili dobar posao. Na pitanje koliko se dugo spremao za državno natjecanje, Erik kaže da nije puno, dnevno po dva ili dva i pol sata i tako mjesec dana. Dodaje da više nije ni bilo vremena, jer se tek nedavno vratio sa županijskog natjecanja, na kojem je bio drugi.

O daljnjem školovanju nema dvojbi - na pitanje kamo poslije srednje spremno odgovara da će upisati Tehnički fakultet u Rijeci, smjer elektrotehnika ili računarstvo. No, kaže, ima još vremena za to. U međuvremenu, našalio se, ima još i natjecanja koja mora odraditi.

Sljedeće je na redu natjecanje iz fizike, koje će se održati iduće godine. Inače, Erik je odmalena zaljubljen u elektrotehniku, malo zbog oca Dragana koji je također elektrotehničar, malo zbog prirodne znatiželje, tako da je s elektrotehnikom odrastao. Ne čudi stoga da njegova mama Suzana kaže da je Erik gotovo prije naučio lemiti, a onda sve ostalo.

Natjecao se i u osnovnoj školi, u tehničkoj kulturi i informatici. Uz to, bavio se još i izradom web-stranica, programiranjem i brodomodelarstvom. Upravo je ovih dana zaživjela i njegova prva "službena" stranica o vicevima (Smijeh.tk), a u planu mu je još toga. No, kao i većina njegovih vršnjaka, slobodno vrijeme, kaže nam skromno, provodi u druženju s frendovima. (piše i snimila N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter