Erik Balija: Razvalit ću do kraja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je prije tri tjedna na audiciji osvojio i žiri i publiku emotivnom izvedbom autorske pjesme "Hvala ti na svemu, stari moj" posvećene pokojnom ocu, 33-godišnji Erik Balija iz Fažane u nedjelju se dojmljivom izvedbom Oliverove pjesme "Galeb i ja" plasirao u finale popularnog TV showa Supertalent, dobivši najviše glasova publike i pohvale žirija.

- Ovaj sam put bio odgovorniji prema publici jer je trebalo opravdati povjerenje koje sam dobio na audiciji, a posebnu je odgovornost nosila i pjesma "Galeb i ja". To je ipak Oliver Dragojević; to je evergreen. Velika pjesma, veliki izazov. Htio sam dokazati publici da se mogu nositi i s takvim pjesmama te je izvesti na nešto drugačiji način u odnosu na original, ali da se ne izgubi prepoznatljivost pjesme, kaže Erik.

- Bilo je manje treme ovaj put, ali nije bilo lakše zbog te odgovornosti. Svaki je nastup novi izazov. Treba svaki put ići stepenicu više. Jako sam zadovoljan ulaskom u finale, jer je u polufinalu bila jaka konkurencija. Razvalit ću do kraja, veli Erik, kojemu očito ne manjka ni energije ni samopouzdanja. Posebno se zahvalio publici, a imao je potrebu i ovo poručiti: "Nisam do finala došao jer sam u kolicima, već sam u finalu jer radim ono što volim, a to su prepoznali publika i žiri".

Četveročlani žiri pohvalio je u nedjelju Erikovu energiju kao i to da je dao ovoj Oliverovoj pjesmi novu dimenziju i pečat.

- Ja sam u kontekstu tvoje interpretacije i emocija koje si doveo na pozornicu jedva preživjela. Ja to volim i tomu tragam kada slušam glazbu i kada sam dio glazbe. Tvoj vokal, isključivo i samo vokal, nešto posebno i nudi zaista puno, zaključila je Martina Tomčić.

Erik ima cerebralnu paralizu i cijeli je život u invalidskim kolicima, ali invaliditet mu nije uskratio ono što je želio učiniti. Do ove nacionalne promocije, bio je poznat lokalnoj pulsko-istarskoj publici kao mladić i glazbenik koji unatoč cerebralnoj paralizi osvaja ljude vedrinom na svojim brojnim humanitarnim koncertima, na kojima je nastupio i s Oliverom Dragojevićem ('najdraže mi je s njim surađivati jer je opušten i nije na visokoj nozi'), Miroslavom Tadićem, Vlatkom Stefanovskim, Radom Šerbedžijom i pokojnim Vinkom Coceom.

Šćike izvele "Teške boje"

U polufinalu je u nedjelju nastupio i istarski etno band Šćike koji su u etno verziji izveli Baretovu pjesmu "Teške boje". Nakon glasanja publike, unatoč pohvalnim komentarima žirija, nisu osigurali plasman u finale Supertalenta. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter