Ericu Abidalu transplantirana jetra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Branicu Barcelone Ericu Abidalu u noci s utorka na srijedu transplantirana je jetra, a operacija je trajala devet sati. Francuski nogometaš oporavlja se od operacije, a prvi lijecnicki izvještaji o uspješnosti transplantacije ocekuju se tijekom dana.

Abidal je operiran u klinici Barna u Barceloni, a operacija je pocela u utorak u 15 sati i završena je oko ponoci. Operacija je trajala dok su nogometaši Barcelone na svom Camp Nou u 32. prvenstvenom kolu igrali protiv Getafea i slavili 4:, a navijaci Barce su u 22. minuti, što je broj na Abidalovom dresu, pljeskom i skandiranjem podržali svog suigraca.
"Ovu pobjedu posvecujemo Abidalu. Sljedecih nekoliko dana bit ce kljucni, ali mi smo puni vjere da ce sve proci u najboljem redu", kazao je nakon utakmice trener Barce Josep Guardiola.

Abidalu je prošle godine odstranjen tumor na jetri i uspio se vratiti nogometu. No, sada su lijecnici skepticni i sumnjaju da ce Abidal moci ponovno zaigrati nogomet. Ipak, treba podsjetiti da se hrvatski nogometaš Ivan Klasnic uspješno vratio na teren nakon transplantacije bubrega. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter