Eric Sardinas u subotu na pulskom Kaštelu

Žestoki Eric Sardinas prije tri godine u Vrsaru (Saša HALAMBEK)
Žestoki Eric Sardinas prije tri godine u Vrsaru (Saša HALAMBEK)

U sastavu svoje klupske mini turneje, renomirani američki blues rock slide gitarist Eric Sardinas nastupit će u subotu na pulskom Kaštelu. Ovog glazbenika kubansko-talijanskog podrijetla, poznatog po energičnim i vatrenim nastupima, istarska je publika mogla vidjeti u tri navrata - u ljeto 2003. u Novigradu, tri godine kasnije u Svetvinčentu te u Vrsaru 2013. godine.

Blues i rock

Njegova dojmljiva svirka i temperamentni nastupi nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Da bi dodatno zagrijao atmosferu, Sardinas katkad zna i doslovno zapaliti svoju legendarnu - resonator gitaru. Zanimljivo je da, iako je ljevak, svira gitaru kao da je dešnjak.

- Glazba je univerzalni jezik. Glavni sastojci naše glazbe su blues i rock, a s takvom smjesom ne možete pogriješiti. Cijela se priča zapravo vrti oko bluesa. Blues je čista energija i neposredno iskustvo. Ljudi dolaze na takve koncerte jer ih moja glazba podsjeća da su živi, da je vrijeme za pokret i da je sasvim OK zabaviti se, izjavio je svojedobno za naš list Sardinas.

Preksutrašnji pulski nastup zadnji je u nizu četiri koncerta u Hrvatskoj, a prethode mu sinoćnji i večerašnji nastup u zagrebačkom klubu Hard Place te sutrašnji u splitskom Judinom drvu. Nastupa sa sastavom Big Motor koji, osim Sardinasa, čine basist Paul Loranger i bubnjar Demi Lee Solorio.

Ovaj gitaristički virtuoz rođen je 1970. godine na Floridi te je dosad objavio sedam albuma. Gitaru je počeo svirati sa šest godina, i već je tada slušao i svirao Delta blues i glazbu umjetnika kao što su Charlie Patton, Bukka White, Big Bill Broonzy, Elmore James i Muddy Waters.

Stotine koncerata

Njegovo osvajanje svjetskih pozornica krenulo je 2002. godine, kad je svirao na tribute albumu Bo Didleya, gdje je itekako zamijećeno njegovo sviračko umijeće, da bi tri godine kasnije odradio turneju zajedno s još jednim gitarskim virtuozom - Steveom Vaijem. Od tada je odradio stotine koncerata diljem svijeta, dijelio pozornicu s mnogim renomiranim glazbenicima.

Pulski koncert organiziraju pulski Rock Caffe i IDD Production, a oni najavljuju da se vrata Kaštela u subotu otvaraju u 20 sati, a koncert počinje u 21 sat. Cijena ulaznica u pretprodaji je 50 kuna (u Rock Caffeu), a na dan koncerta 60 kuna. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter