Erdogan: Strpljenje vlade ima svoje granice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u nedjelju u Ankari da strpljenje njegove vlade ima "granice", deseti dan prosvjeda kojima okupljeni traže njegov odlazak.

"I dalje smo strpljivi, mi smo uvijek strpljivi, ali naše strpljenje ima granice", rekao je Erdogan pred više tisuća pristaša, po dolasku u zračnu luku u Ankari.

Prije toga, u Adani je kritizirao prosvjednike i zatražio od svojih istomišljenika da im daju lekciju iz demokracije tijekom općinskih izbora 2014.

Dan nakon prosvjeda kada je više desetaka tisuća ljudi izašlo na ulice velikih gradova u Turskoj, šef vlade je nastavio svoju ofenzivnu retoriku, pred tisućama pobornika koje je okupila njegova stranka Pravde i razvoja (AKP).

"Samo nas sedam mjeseci dijeli od lokalnih izbora. Želim da tim ljudima date lekciju demokratskim putem, u glasačkim uredima", izjavio je Erdogan u govoru u Adani te ponovno prosvjednike nazvao teroristima i banditima.

Tisuće prosvjednika okupile su se u nedjelju poslijepodne na trgu Taksim na koncertu i političkom skupu, desetog dana prosvjeda protiv premijera Erdogana.

Na tribini podignutoj tijekom jutra na tom trgu održavaju se govori protiv politike vlade i policijskih brutalnosti, isprekidani skandiranjem mase koja traži ostavku premijera i vlade. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter