Erdogan i Putin očekuju novu fazu odnosa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je u utorak uoči sastanka s ruskim kolegom Vladimirom Putinom da su tursko-ruski odnosi sada u pozitivnoj fazi, dok je ruski predsjednik ukazao na želju obje strane da se obnove rusko-turski odnosi.

Erdogan se sastaje s Putinom u palači iz 19. stoljeća u predgrađu Sankt Peterburga kako bi pokušali obnoviti narušene odnose.

Govoreći uoči sastanka, Erdogan je zahvalio ruskom kolegi za njegov telefonski poziv nakon neuspjelog puča 15. srpnja, dodajući da je to "donijelo veliku radost našem narodu".

Odnosi su sada u pozitivnoj fazi, rekao je Erdogan, dodajući da će "solidarnost" između Moskve i Ankare doprinijeti rješavanju problema u regiji.

Putin je naglasio kao sastanak pokazuje volju i Rusije i Turske da "obnove dijalog i odnose" na bilateralnoj razini.

Ovaj sastanak pokazuje da "svi mi želimo obnoviti dijalog i rusko-turske odnose", rekao je Putin nakon rukovanja s Erdoganom.

Putin je jedan od prvih stranih čelnika koji su pozvali Erdogana u posjet nakon neuspjelog puča.

Koraci koji su postignuti s Rusijom dovest će do vrlo različitog razdoblja u odnosima, rekao je Erdogan, nakon krize duge nekoliko mjeseci, od studenoga, kada je Turska srušila ruski zrakoplov blizu sirijske granice. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter