Werder nakon 14 godina otpustio Thomasa Schaffa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemački prvoligaš Werder iz Bremena odlučio je u srijedu raskinuti suradnju s trenerom Thomasom Schaafom nakon 14 godina, objavio je klub na svojim službenim stranicama. Schaff, koji je najdugovječniji aktivni trener u Bundesligi, neće voditi Werder na zadnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Nuernberga u subotu.

Schaff je odveo Werder 2004. do naslova prvaka Njemačke i pobjednika nakon čega je još dva puta osvajao njemački Kup, ali klub ove godine ima dosta problema i osigurao je jedino ostanak u prvoj ligi.

"Proteklih nekoliko tjedana samo analizirali našu sportsku situaciju i došli smo do zaključka da se moramo usuditi krenuti ispočetka", rekao je sportski direktor Werdera Thomas Eichin. "Nakon što smo osigurali ostanak u Bundesligi zajedno smo se dogovorili da je raskid suradnje najbolji za novi početak".

Schaaf je u Werder došao kao 11-godišnjak 1972., a počeo je igrati sa 17 godina. Na trenersku klupu zasjeo je 9. svibnja 1999., nakon što je deset godina vodio mlađu momčad Werdera.

"Ovdje mi je bilo izvanredno, proživio sam mnoge pozitivne događaje i postigao sjajne uspjehe", rekao je 52-godišnji Schaaf koji je sam odlučio ne voditi klub na zadnjoj utakmici na kojoj će ga na trenerskoj klupi zamijeniti pomoćni treneri Wolfgang Rolff i Matthias Hoenerbach. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter