Erceg: Titove masline opet pod našom skrbi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon price da su Titove masline s Muzila preseljene u prostor Otvorenog kaznenog zavoda Valtura potvrdu smo dobili i od upravitelja OKZ-a Valtura Vladimira Ercega.

Kako nam je ispricao, oni su do prije pet, šest godina i održavali taj maslinik, ali su onda prestali i masline su postale zapuštene i neuredne.

- Vidjeli smo da nitko više ne održava te masline pa smo dali zahtjev Agenciji za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) da ih preselimo u Valturu. Država je dala to odobrenje i prakticki sa svojeg jednog zemljišta preselila masline na svoje drugo zemljište, unutar OKZ-a u Valturi. Tako cemo se sada mi nastaviti i dalje brinuti o tim maslinama, rekao nam je Erceg.

Kako smo vec pisali, maslinik je nastao 1980., kada je vojska posadila masline u cast preminulog maršala Josipa Broza Tita. Tada je i zasadeno 88 stabala, koliko je Tito imao godina, a tu nam je pricu potvrdio i Erceg.

Na upit je li tocno da je 1999. godine, nakon smrti predsjednika Franje Tudmana, pocupano 11 maslina da bi njihov broj odgovarao godinama preminulog predsjednika Tudmana, rekao nam je da su oni presadili svih 88 maslina, što znaci da ništa nije vadeno.

- Ovih dana trebao bi biti gotov i zapisnik o primopredaji pa ce i službeno biti evidentirano da je ovdje tocno 88 maslina, ustvrdio je Erceg. (S. ZRINIC TERLEVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter