Equinoxe u Mimozi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dogodi se, mada ne cesto, da zelen list naše gore polako ali sigurno ostavi trag na glazbenoj sceni, takav list je pulski Equinoxe, koji je nastupio sinoc u Mimozi pred mnoštvom domacih fanova.

Iako pod ovim imenom djeluju tek od prošle godine, kada su se, kako kažu, napokon kompletirali i dodali svom Metallica zvuku još par progressive i power zacina, te iako nisu odradili ogroman broj koncerata, uspjeli su skupiti velik broj obožavatelja.

U prvom planu su bili, naravno, pjevac Dejan Petrinic i gitarist Karlo Mirkovic, jedan natapiran, a drugi u ljubavnom zagrljaju sa svojim instrumentom - a oboje dovoljno žestoki i kvalitetni da ih bude gušt i gledati i slušati. Natapirao se i klavijaturist Dražen Vjetkovic, cije su dionice punile zrak melodijom, dok su basist Saasha Ivancic i bubnjar David Valenta veceri dali opak ritam.

Uz laganu "Lullaby" te žešce "Double Walkers", "The End" i "Suicide Note", koje su izdali na demo CD-u, Equinoxe su odsvirali i dvije novije skladbe "This Is Your Life" i "Who Knows", ali i "A Day To Disapear" i "Rent A Soul", dvije stare od Nomena (tako su se zvali prije) u novom aranžmanu.

Od obrada izveli su nezaobilaznu "Enter Sandman", a uz specijalno gostovanje Darka Rajica koji se na binu preselio s one strane šanka te Sabbathov "Paranoid" kao bis. Publici je ponudeno i nešto zezancija, pa su Equinoxe improvizirali na temu "Danas sam luda" Josipe Lisac, a fanovi pulskog Facebook meme-a mogli su uživo vidjeti „Dvoboj titana“, odnosno Dina i Mirana.


Podijeli: Facebook Twiter