EPH gasi Arenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najstariji hrvatski tjednik Arena nakon više od pola stoljeca postojanja odlazi u povijest. Posljednji broj u utorak je osvanuo na kioscima, a oko petnaest zaposlenika Arene u zadnjih je desetak dana dobilo rješenja o otkazima. Ninoslav Pavic, prvi covjek Europapress holdinga (EPH) - izdavacke kuce pod cijim okriljem Arena izlazi dulje od posljednjeg desetljeca - za casopis Banka je izjavio kako se Arena gasi "zbog nedostatka oglasa", iako navodno nema lošu prodajnu nakladu.

Prvi broj tjednika Arena izišao je 26. travnja 1959. godine, a prvi je urednik bio Tomislav Butorac. Do 1961. godine bila je to polumjesecna revija za film i televiziju, postavši potom ilustrirani zabavni tjednik koji je tematizirao neobicne i zabavne dogadaje iz svakodnevnog života. Iznimno popularan, ovaj je tjednik bio poprilicno uspješan na bivšem jugoslavenskom tržištu, ali i medu radnicima u inozemstvu, o cemu svjedoci i cinjenica da je 1968. godine dosegao danas nepojmljivu nakladu od 478 tisuca primjeraka.

Arena je nekada bila izdanje SOUR-a Vjesnik; krajem osamdesetih godina prošlog stoljeca našla se u malobrojnoj skupini tvrtki koje su se privatizirale po tzv. Markovicevu zakonu, nakon cega je jedno vrijeme poslovala kao samostalna tvrtka, a potom ušla u sastav EPH-a.


Podijeli: Facebook Twiter