EP vaterpolo: Očekivana pobjeda Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vaterpolisti Hrvatske očekivano su u 3. kolu B skupine Europskog prvenstva pobijedili Maltu s 22-2 (7-1, 5-1, 5-0, 5-0) i time izborili drugo mjesto u  skupini i nastup u osmini finala u subotu u 20,15 sati, najvjerojatnije protiv Nizozemske.

Ništa nije bilo sporno i neočekivano u susretu između Hrvatske i Malte. Razlika u kvaliteti je tolika da je jedino pitanje bilo s kolikom će gol-razlikom odabranici Ivice Tucka pobijediti Maltu, a za naše reprezentativce je veći problem bio rani početak susreta, nego suparnici u bazenu.

Već u prvoj četvrtini se moglo naslutiti tijek kojim će se utakmica razvijati. Naši su vaterpolisti odlično koristili prednost igrača više te realizirali šest od sedam takvih situacija, a uspjeli su se i obraniti u sva četiri navrata kad je Malta imala brojčanu prednost u bazenu. Najbolji napadač Maltežana Jerome Gabarretta postigao je pogodak u prvoj, a Mark Meli u drugoj četvrtini i to je bilo jedino što su malteški vaterpolisti napravili u napadu.

Cijelu utakmicu branio je naš drugi vratar Marko Bijač jer je lakše ozlijeđeni kapetan Josip Pavić dobio poštedu pred nastupe u odlučujućim dvobojima. Svi naši reprezentativci, osim centra Borisa Pavlovića i Mare Jokovića, upisali su se u listu stijelaca, a najefikasniji su bili Sandro Sukno i Andro Bušlje sa po četiri gola. Po tri pogotka postigli su Luka Bukić i Anđelo Šetka.

Izbornik Tucak dao je priliku mladim igračima koji su manje igrali u dvobojima sa Srbijom i Francuskom, što su vrlo dobro iskoristili Bukić i Vukičević.

HRVATSKA - MALTA  22-2 (7-1, 5-1, 5-0, 5-0)

BEOGRAD, Kombank arena. Gledatelja: 50.

HRVATSKA: Pavić, Burić 2, Petković 1, Lončar 1, Joković, Bukić 3, Vukičević 2, Bušlje 4, Sukno 4, Pavlović, Šetka 3, Macan 2, Bijač

MALTA:  Borge Cole, Lanzon, Gabarretta 1, Bugell, Meli 1, M. Zammit, S. Camileri,  J. Camileri, Brownigg, Cousin, Plumpton,  D. Zammit, Grixit

PETERCI: Hrvatska 0/0, Malta 0/0.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 6/7, Malta 0/4

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter