EP vaterpolo: Golijada iskupljenja

LAKŠE SE DIŠE – Ivica Tucak i Damir Burić (P. MILOSAVLJEVIĆ/ CROPIX)
LAKŠE SE DIŠE – Ivica Tucak i Damir Burić (P. MILOSAVLJEVIĆ/ CROPIX)

Utakmica drugog kola skupine B Europskog vaterpolskog prvenstva: Hrvatska - Francuska 20:5 (7:0, 1;1, 8:2, 4:2). Kombank Arena. Gledatelja: 500. Suci: Ohme (Njemačka) i Santos (Portugal).

HRVATSKA: Pavić, Burić 2, Petković 3, Lončar, Joković 3 (1), Bukić 1, Vukičević 2, Bušlje 2, Sukno 4 (1), Pavlović 2, Šetka 1 (1), Macan, Bijač.

FRANCUSKA: Garsau, Saudadier, Kovačević, Khasz, Blary 1, Simon, Crousillat 1, Izdinsky, Marzouki 1, Laversanne, Tomašević, Camarasa 2, Moriame.

Igrač više: Hrvatska 12 (7), Francuska 11 (3). Peterci: Hrvatska 4 (3), Francuska -.

Francuska je platila ceh za visok hrvatski poraz na startu Europskoga prvenstva, čulo se tijekom duela u kojem su  jučer ove dvije momčadi djelovale sasvim neravnopravno. Izabranici hrvatskog izbornika Ivice Tucka od prvih su se zaveslaja marljivo primili "ispravljanja krivih navoda" sa starta beogradskog turnira i epilog je bila kanonada po suparničkoj mreži. Očekivana i najavljivana pobjeda ostvarena sinoć na tako uvjerljiv način svakako će povisiti razinu raspoloženja u momčadi, splasnulog nakon izdanja u duelu s domaćinima.

Hrvatska je dobro započela utakmicu. Nakon što je Josip Pavić u svom stilu ostvario prvu obranu, na drugoj strani je odmah stvorena prilika za polukontru i ljevica Mare Jokovića je otključala galsku bravu. Jokoviću se ubrzo priključio Damir Burić, prvo izborivši, a onda i realiziravši igrača više. Ubrzo je viđen još jedan brzi napad koji je okončao Sandro Sukno, da bi potom hrvatska "devetka" iz peterca nastavila poker golova svoje momčadi. Nova hrvatska kontra, nastala iz čvrste obrane, omogućila je nastavak brzometne paljbe i drugi Jokovićev pogodak nakon kojeg je stigla i "doppietta" Burića te gol Antonija Petkovića za visokih 7:0, koji su ujedno i značili kraj sinoćnje hrvatske priče u Beogradu bez obzira što nije završena ni prva četvrtina. Ni neiskorišteni Suknov peterac u takvom odnosu snaga nije značio ništa više osim statističkog podatka.

U drugoj četvrtini Pavić je ustupio mjestu Marku Bijaču, a momčad se lagano uljuljkala ogromnom prednošću. Obrana je, međutim, i dalje bila teško probojna, primila je tek jedan pogodak, te je drugi dio igre završen bez pobjednika (1:1). Početkom "drugog poluvremena" okončana je hrvatska stvaralačka pauza i za tili čas su Sukno iz daljine i iz kontre te Anđelo Šetka iz peterca i Andro Bušlje iz kontranapada povećali na čak 12:1. Hrvatska paljba je nastavljena na nesreću po nemoćnu suparničku obranu. Brojke na semaforu su se brzo mijenjale, prije odlaska na posljednji odmor bilo je već 16:3. Momčadi su u istom tonu doplivale do  završnice u kojoj rasplet nije nudio nikakve upitnike i  nakon koje je hrvatska momčad ubilježila košarkaških "plus 15", visoku pobjedu od čak 20:5. 

Hrvatska u četvrtak igra s Maltom i očekuje se dodatno popravljanje gol razlike i još uvjerljiviji uspjeh u plivanju za potvrdom drugog mjesta u skupini B. (Igor DUVNJAK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 0D SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter