EP u veslanju: Oba četverca u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski četverac na pariće i četverac bez kormilara izborili su plasman u finale Europskog prvenstva u veslanju koje se održava u Sevilli.

Hrvatski četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Valent Sinković i Damir Martin, osvojio je prvo mjesto u svojoj polufinalnoj skupini. Olimpijski doprvaci su nakon prvih 500 metara bili na trećem mjestu, no potom su povećali broj zaveslaja i na polovici staze se probili na drugu poziciju iza Estonaca.

U idućih 500 metara hrvatski veslači su preuzeli vodstvo i potom mirno sačuvali prvu poziciju. Na drugo mjesto se sjajnim finišom probila Ukrajina, dok je u finale ušla kao treća Italija.

Veći dio utrke vodeći Estonci pali na četvrto mjesto. U drugoj polufinalnoj skupini plasman u finale izborili su Njemačka, Poljska i Švicarska.

Plasman u finale izborio je i četverac bez kormilara u sastavu Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić, Branko Begović i Marin Begović. Oni su u današnjem repesažu osvojili drugo mjesto u svojoj skupini, a u finale su vodile prve dvije pozicije. Hrvatska posada je bila bolja od srpskog četverca na trećem mjestu za svega 40 stotinki sekunde. Prvo mjesto osvojili su Nijemci.

Dvojac bez kormilara, u sastavu Vitomir Čavrlj i Nikša Skelin osvojio je četvrto mjesto u repesažu i nije uspio izboriti plasman u A finale. Bez finala je ostala i Marcela Milošević u samcu koja je u svojoj polufinalnoj skupini osvojila peto mjesto, a u finale su vodile prve tri pozicije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter