EP u rukometu: Hrvatska pobijedila Crnu Goru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu 2. kola D skupine u Kopenhagenu slavila protiv Crne Gore 27:22 (13:12).

Ovom je pobjedom Hrvatska osigurala plasman u drugi krug natjecanja, u koji će sigurno prenijeti dva boda, a hoće li prenijeti i sva četiri boda doznat ćemo u petak, kada će odmjeriti snage protiv Švedske.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Čupić sa šest golova, Damir Bičanić s pet te Marko Kopljar i Manuel Štrlek s po četiri gola. Ponovo je sjajan bio i Mirko Alilović sa 16 obrana. Kod Crne Gore najefikasniji su bili Vasko Ševaljević s devet te Igor Marković i Mladen Rakčević s po četiri gola.

Hrvatska je očekivano ostvarila i drugu pobjedu u skupini, no ovoga puta ne toliko uvjerljivo kao protiv Bjelorusije na otvaranju turnira. Pobjeda niti jednog trenutka nije bila upitna, no hrvatski igrači su pokazali previše oscilacija, posebice u prvom dijelu, kada je bilo dosta problema u obrani te zapucanih lopti u napadu.

Odabranici izbornika Slavka Goluže do prvog vodstva stigli su tek u sedmoj minuti (4:3), u 14. su imali prvi put dva gola viška (7:5), a minutu kasnije i tri pogotka prednosti (8:5). Međutim, svaki put bi dozvolili suparniku da se vrati u dvoboj. Hrvatska obrana nikako nije nalazila rješenje za lijevog vanjskog Vaska Ševaljevića, koji je u prvom poluvremenu zabio pet golova, dok je Igor Marković dodao četiri gola.

Crnogorce je u rezultatskom priključku držao i vratar Rade Mijatović sa sedam obrana. U našim je redovima četiri gola, pri čemu dva sa sedam metara, zabio Ivan Čupić, dok ih je Marko Kopljar postigao tri.

Na poluvrijeme se otišlo s jednim pogotkom prednosti (13:12), no u nastavku susreta bilo je dovoljno osam ozbiljnih minuta da naši rukometaši serijom 5-1 pobjegnu na plus pet (18:13) i tako "utišaju" crnogorske ambicije. U drugom dijelu proradili su Alilović, koji je do konca utakmice sakupio 16 obrana, te Bičanić postigavši pet golova u nastavku.

Hrvatska - Crna Gora 27:22 (13:12). Kopenhagen. Dvorana Brondby - 1.200 gledatelja, Suci: Horacek / Novotny (Češ)

HRVATSKA: Alilović, Losert, Štrlek 4, Vori 1, Čupić 6 (3), Bičanić 5, Duvnjak 3, Kopljar 4, Ninčević, Horvat 1, Musa 1, Gojun 2, Mandalinić, Vuković, Valčić, Buntić.

CRNA GORA: Simić, Mijatović, Marković 4 (1), Rakčević 4, Lasica, Ševaljević 9 (2), Milašević 1, Simović 2, M.Vujović 1, Perišić 1, Radojević, Radović, Grbović, Jočić, Petričević, Malović

Isključenja: Hrvatska - 8 minuta, Crna Gora 4 minute

Sedmerci: Hrvatska 3/3, Crna Gora 4/3. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter