EP u rukometu: Francuska - Hrvatska 27:25

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je prvi poraz na Europskom prvenstvu u Danskoj. Bolji od izabranika Slavka Goluže bili su Francuzi.

Početak utakmice donio je šest uzastopnih poravnanja, a onda je pokretljiva hrvatska obrana šest i pol minuta ostavila Francuze bez gola i to se osjetilo i na semaforu (6:9 - 11'). Imali su potom hrvatski rukometaši još tri napada da se odvoje na "plus četiri", ali nisu ih realizirali i Francuzi su iskoristili isključenje Duvnjaka da se primaknu (9:10 - 18'). Kad se broj igrača na parketu poravnao, hrvatski su rukometaši uspostavili željeni ritam i šestim golom raspucanog Marka Kopljara opet otišli na tri koraka prednosti (12:15 - 22').

Uz pogodak, Kopljar je iznudio isključenje Nikole Karabatića te je uskoro Hrvatska još jednom imala priliku otići na "plus četiri", no dogodio se najgori mogući scenarij. Dvije pogreške, dvije brze kontre Guigoua i rezultat je bio 14:15. Tri minute prije kraja prvog dijela stvari su se vratile na početak (16:16), u zadnju minutu reprezentacije su ušle poravnate (17:17), a onda je Kopljar nakon sedam pogođenih šutova osmi put pucao pored gola, da bi na drugoj strani, kad je vrijeme već bilo isteklo, Guigou iz sedmerca Francusku po treći put doveo u vodstvo, nakon 1:0 i 4:3.

U nastavku je Nikola Karabatić prvi put odveo Francusku na dva pogotka prednosti. Bila je to samo naznaka scenarija koji će se odvijati u drugom dijelu u kojem je granitna francuska obrana hrvatski napad ostavila bez ideje i sve se svelo na pojedinačna forsiranja koja su samo razbranila Omeyera. Sakupio je tako francuski čuvar mreže sedam obrana u kratkom periodu, Hrvatska deset minuta nije uspjela zabiti gol i Francuska je otišla na "plus četiri" (23:19). Hrvatskim je rukometašima Omeyer utjerao strah u kosti te su da ga izbjegnu počeli gađati okvir gola, a kad ga deset minuta prije kraja susreta Čupić nije uspio svladati niti sa sedam metara, poraz je bio neizbježan.

Utakmica 1. kola skupine II Europskog prvenstva rukometaša: Francuska - Hrvatska 27:25 (18:17). NRGI Atletion Arena. Gledatelja: 3.000. Suci: Gjeding i Hansen (oba Danska).

FRANCUSKA: Dumoulin (1), Omeyer (10+1), Fernandez 1, Anić, Narcisse 2, Joli, Nyokas, Honrubia, N. Karabatić 7, Grebille, Accambray 1, Abalo 3, Sorhaindo 5, Guigou 7 (3), L. Karabatić, Porte 1.

HRVATSKA: Losert, Alilović (10), Duvnjak 2, Kopljar 7, Vori 1, Gojun 1, Horvat 2 (1), Vuković, Bičanić 2, Buntić 1, Valčić 1, Mandalinić 1, Štrlek 5, Čupić 2 (1), Musa, Ninčević.

Sedmerci: Francuska 3 (3), Hrvatska 3 (2). Isključenja: Francuska 4, Hrvatska 10 minuta. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter